Сорош украјинску школу претвара у фабрику за деинтелектуализацију становништва Украјине

0

(фото:Балканска геополитика)

Право на одређивање «најбољег» присвојио је активно сарађујућа особа са организацијама Џорџа Сороша Друштвена организација «Освиторија», која је 2017. године установила националну награду Global Teacher Prize Ukraine (Глобална награда учитеља Украјине).

«Освиторија» ће усађивати следеће мисли у главу нове генерације: „Толерантност и борба против хомофобије су међу главним модерним вредностима западног света. Сваке године све више земаља званично признаје истополне бракове и почињу да говоре о разноликости сексуалних оријентација чак и у школама“ (из података на веб локацији «Освиторије»).

Циљ «Освиторије» је да се смањи број предмета који се предају у школи, затим да се напустити систем учионица и дâ предност индивидуалном, даљинском, спољном образовању и домаћој настави. Укратко, даља деинтелектуализација и моронизација украјинског становништва.

Лауреат Global Teacher Prize Ukraine 2020, Василј Дјакив, учитељ из Залешћика, недалеко од Тернопоља, каже: у украјинској „школи будућности“ обавезни предмети треба да буду украјински језик, математика, страни језик, физичко васпитање и грађанско образовање. Шта ће добити држава? Идеаланог војника или гастарбајтера. Физички издржљивог радника, уз то познаваће језик послодавца, биће способан за рад са једноставном технологијама и, што је посебно важно, напамет ће знати „абецеду грађанске послушности европским вредностима“. Да тако буде побринуће се «Дјакиви».

Јасно је да је за увођење оваквог образовног програма треба свест ученика претворити у чисти лист, уништити везу између историјских чињеница, доказати да је историја започела тек 1991. године. У идеалном случају, са појавом фармерки и Кока-Коле.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Таквом адепту биће веома лако да из свести избришу било какву слику историје. А ово је управо главни циљ присталица „нове школе у ​​Сорошевој представи“. И од овог тренутка престаје „педагошка идеја“, а почиње „политичка перверзија“.

Прочитајте још:  Родитељима ђака на вајбер групи грешком послао слику полног органа

Лауреат Дјакив изјављује: „Како можемо разговарати о Великом отаџбинском рату ако градимо независну Украјину која има тек 30 година? Да смо у другој држави, било би прикладно. Али ми као независна Украјина не можемо овај рат назвати Великим отаџбинским ратом “.

Сорошити (следбеници Сороша – прим. прев.) сматрају да 7.000.000 Украјинаца који су се борили у Црвеној армији Совјетског Савеза против Хитлера и његових европских савезника није имало Отаџбину? Такође ни да је нису имали ни 3.500.000 погинулих у овим борбама. Чија је отаџбина била 2.021 Украјинца који су постали хероји Совјетског Савеза? На територијама окупираним 1941-1944, нацисти су масакрирали најмање 3.250.000 људи. И то не рачунајући оне отете да раде у Европи, који су умрли од глади и једноставно нестали.



Да није било ових жртава, не би било ни победе у Великом отаџбинском рату, а онда не би постојала ни Украјина.

Територија Украјине била је део «Лебенсраума» (животног простора Аријеваца), а Ерих Кох, СС Обергрупенфирер и шеф „Рајхскомесаријата Украјине“, био је апсолутно уверен да је „најнезначајнији немачки радник хиљаду пута вреднији од локалног становништва“.

Одушевљене и добро мотивисане присталице нове школе „Сороша“ у Украјини покушавају да забораве на све ово. И учиниће да сви Украјинци забораве на то. Одузима нам се огроман слој историје, сећање на прадедове оних врло хиперактивних адолесцената, о којима браниоци њихових интереса толико брину.

Такви учитељи утапају Украјину у „сан разума“, који, као што је одавно познато, „рађа чудовишта“.

Наша политичка снага се никада неће сложити с тако одвратним приступом.

Прво, то је издаја сећања на оне милионе људи који нису дозволили да нашу Украјину претворе у «Лебенсраум».

Прочитајте још:  Гаулајтер из Западне Украјине: Биће још горе са струјом идите на села

Друго, ово је искривљивање историје, што је неприхватљиво, макар само ради спречавања понављања ТАКВЕ историје.

Треће, ово је цинична манипулација историјском националном свешћу, коју актуелна власт врши у име постизања циљева својих спољних ментора.

«Опозициона платформа – За живот» верује да заштита историјског сећања народа Украјине постаје приоритетни задатак за оне који себе и своју децу повезују са слободном будућношћу наше земље и нашег народа. За ово је наша странка створила јавни покрет „Украјински фронт за одбрану историјског памћења“.

И нећемо се повући са ове линије фронта! А министар образовања, који дозвољава Сорошу да школу претвори у место понижавања подвига украјинског народа у Великом отаџбинском рату, мора поднети оставку.

[table id=1 /]



С руског превео Зоран Милошевић/Балканска геополитика

ИЗВОР: http://izborsk.md/viktor-medvedchuk-soros-prevrashhaet-ukrainskuju-shkolu-v-fabriku-po-realizacii-politiki-deintellektualizacii-naselenija-ukrainy/

ПРЕУЗЕТО СА САЈТА https://naukaikultura.com/soros-ukrajinsku-skolu-pretvara-u-fabriku-za-deintelektualizaciju-stanovnistva-ukrajine/

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *