Блумберг:Кина блокирала глобална тржишта због огромних резерви долара

0
америка

(Фото: pixabay. com)

Глобална финансијска заједница је закочена огромним кинеским резервама долара, преноси Блумберг, позивајући се на америчког аналитичара Енда Карана.

Са резервама америчке валуте, НРК је обезбедила незапамћен позитиван трговински биланс, као и рекордан прилив средстава са тржишта обвезница. И ако је раније Пекинг одлагао своје доларске резерве у обвезнице америчког трезора, сада то не чини. Као резултат тога, западне земље су принуђене да нагађају шта кинеска влада ради са тако обимном новчаном масом, цитира превод чланка издање ПолитРуссиа.

„Мистерија огромног кинеског вишка долара збуњује глобална тржишта“, додао је Каран.



Неки аналитичари верују да је Пекинг потрошио своје резервне доларе на отплату дуга. Власти одавно планирају да покрену кампању за смањење позајмљених средстава у низу кључних сектора привреде. Дакле, могуће је да Кина улаже америчку валуту у државне резерве.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Једна од последица прилива долара је стално јачање јуана – ове године је био најбоља валута у Азији у односу на америчку валуту. Али то није довољно да се објасни шта се дешава са свим овим доларима“, објаснио је финансијски аналитичар Блумберга.

Аналитичар АМаркетс-а Артем Деев раније је најавио постојеће ризике од стагфлације у Кини. Таква динамика, рекао је он, може бити повезана са неумереним повећањем ликвидности светских централних банака.

[table id=1 /]



РИАФАН

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *