“Партија је корумпирана, лукава, љигава”; Влада: Одбацујемо све оптужбе

0

Ilustracija: Profimedia

Влада британског премијера Бориса Џонсона одбацила је данас нове оптужбе за корупцију.

И то након што је новинска истрага открила да су великим донаторима владајуће Конзервативне партије понуђена места у горњем дому парламента.

Влада је током протекле недеље била уплетена у корупционашки спор, а Џонсон је био приморан да одустане од планова да заштити једног од својих посланика, за кога је утврђено да је прекршио правила лобирања, пренео је Ројтерс.



“Сандеј тајмс” је објавио да су сви осим једног од 16 конзервативних благајника у последње две деценије донирали више од три милиона фунти (3,5 милиона евра) странци, а затим им је понуђено место у Дому лордова.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Улога благајника конзервативаца постао је најзначајнији посао у Британији, наводи лист, испред позиције челника институција и добротворних организација, па чак и бивших премијера.



“Конзервативна партија Бориса Џонсона је корумпирана, лукава, љигава и на потезу”, рекла је заменица лидера опозиционе Лабуристичке партије Анђела Рејнер на Твитеру.

Министар животне средине Џорџ Јустис одбацио је оптужбе, рекавши за ББЦ да су они филантопи који дају огромне износе у добротворне сврхе, да су били веома успешни у пословању и стога би по том основу требало да буду узети у обзир за место у Дому лордова.

[table id=1 /]



Б92

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *