Трећина младих се идентификује као део ЛГБТQ популације – показало истраживање

0

Foto: Profimedia

Ново истраживање о миленијалацима у Сједињеним Америчким Државама открило је да се трећина анкетираних идентификује као део ЛГБТQ популације.

Број људи који себе препознају као нехетеросексуалне особе полако се повећавао током година захваљујући видљивости ЛГБТQ популације, променама закона и прихватању. Али хришћански универзитет у Аризони желео је да види колико је људи задовољно својом сексуалношћу или родним изразом.



Они су анкетирали 600 људи старости између 18 и 37 година у нади да ће им то дати увид у то како се ова два аспекта идентитета прате у модерном добу. Открили су да се 30 одсто миленијалаца сада категорише као геј, бисексуално, трансродно… Највећи део ових миленијалаца (39 одсто) има између 18 и 24 године.

“Миленијалци редефинишу сопствену сексуалност и перцепцију и реакцију на родни идентитет и изборе сексуалне оријентације других”, наводи се у закључку истраживања.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!



Међутим, ова старосна група је углавном признала да је оптерећена стресом, депресијом, анксиозношћу и осећањем изгубљености. Три четвртине испитаних рекло је да још увек покушава да пронађе своју сврху у животу, што није изненађујуће с обзиром да је велики део њих и даље на универзитету и да се суочавају са кризом по питању тога “шта даље у животу”.

Директор истраживања у Центру за истраживање културе у Аризони, Џорџ Барна, објаснио је како су ови подаци кључни за разумевање младих. “Уместо да их осуђујемо због низа уочених неадекватности, можда их можемо подржати перспективом, решењима, ресурсима и охрабрењем”, примећује он.

[table id=1 /]



Б92

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *