ИМАТЕ АЛОЕ ВЕРУ У САКСИЈИ? Искористите 2-3 листа на ОВАЈ начин и сазнајте због чега је зову “чудотворна биљка”

0

(Фото: Shutterstock)

Алое вера чини много за ваш ентеријер, али ова биљка такође чини много за ваше здравље. Није без разлога да се биљка зове „чудотворна биљка“. Алое вера је корисна за многе сврхе:

Да ли патите од перути?

Овај проблем можете поправити домаћом маском за косу од алое вере. Дугу стабљику алое вере преполовите по дужини и кашиком уклоните гел из биљке. Ставите овај гел у чинију и додајте око две кашике регенератора, једну кашику маслиновог уља и једну кашику кокосовог уља.

Помешајте га у глатку пасту и намажите маску на власиште. Оставите неко време, а затим оперите косу.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

2. Делује након опекотина од сунца

Алое вера има ефекат хидратације и хлађења када је нанесете на кожу. Због тога, гел из биљке савршено делује на кожу опечену од сунца. Није изненађујуће што многи производи за опекотине од сунца садрже алое веру.

3. Против бубуљица

Алое вера садржи много минерала и има антибактеријски ефекат. Као резултат тога, гел биљке такође помаже да се ослободите бубуљица.

У чинију ставите две кашике гела од алоје вере и додајте две кашике бадемовог млека и две кашике лимуновог сока. Промешајте и ваше лице за прање је спремно. Нежно умасирајте смешу у кожу и након неколико минута је исперите млаком водом.

4. Користите га за лечење рана




Према истраживањима, каже се да сок биљке алое вере убрзава зарастање малих рана. Можете ставити гел биљке алое вере у блендер да бисте направили ређу течност.

Прочитајте још:  ПУЊЕНЕ ПИРОШKЕ - Доручак и за најизбирљивију децу!

5. Средство за скидање шминке

Ако имате осетљиву кожу, може бити веома тешко пронаћи средство за уклањање шминке које не пече. Не тражите даље средство за уклањање шминке!

Ставите мало биљног гела на памучну подлогу и нежно га умасирајте у кожу. Затим можете лако уклонити шминку.

6. Пилинг

Док се бринете о својој кожи, можете користити и гел алое вере да направите пилинг за лице. Помешајте мало гела са мало соде бикарбоне и готови сте!

7. Направите воду за испирање уста

Студија из 2014. објављена у Етхиопиан Јоурнал оф Хеалтх Сциенцес показује да алое веру можете користити као водицу за испирање уста. Биљка садржи добру дозу витамина Ц, који спречава стварање плака. Алое вера такође може пружити олакшање ако патите од натечених десни.

[table id=1 /]



Novosti

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *