Бил Гејтс очекивао ВИШЕ: Вакцине које имамо НЕ СПРЕЧАВАЈУ заразу

0

Foto: Screenshot

Одговарајући на питање о томе како оцењује глобалну реакцију на пандемију коју је најавио након што се свет суочио са епидемијом еболе, Бил Гејтс, суоснивач хуманитарне фондације Билл и Мелинда Гатес, изјавио је да је од вакцине и терапија очекивао више, пише Јутарњи лист.

Како је навео, потребан је велики истраживачки напор вредан неколико десетина милијарди долара како би се осигурало да се свет боље спреми за следећу пандемију, која би могла да буде далеко гора од епидемије коронавируса.

Рекао је да је “потпуно ужаснут” бројем смртних случајева од коронавируса и економском штетом насталом због пандемије и да би требало да се финансира рад на побољшању вакцине, третмана и дијагностичких тестова који ће бити потребни за учинковитије сузбијање следеће пандемије.



“Нисмо добили вакцине које спречавају заразу”

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Нисмо добили вакцине које спречавају заразу. Вакцине које имамо чувају наше здравље, али су само у малој мери смањиле преношење вируса. Потребан нам је нови начин израде вакцине”, рекао је Гејтс.

Гејтс је критиковао и то што нема довољно ефективних третмана за ковид, додајући како би дексаметазон и нови антивирусни лек молнупиравир могли да помогну.

[table id=1 /]



Јутарњи лист, БИЗЛифе

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *