Невероватно: Ево како су шкотски ноћни клубови заобишли ковид пасоше

0

Шкотски ноћни клубови заобилазе хаотични систем ковид пасоша тако што постављају столице на подијум за игру и објављују да се вакцинални статус гостију неће проверавати.
„Лулу, велики ноћни клуб у Единбургу, почео је да се рекламира невакцинисаним Шкотима наглашавајући чињеницу да особље на вратима неће вршити провере да ли су гости вакцинисани“, пише Телеграф.

Постављањем столица на подијум за игру, клуб тврди да се више не квалификује као ноћни клуб и да би требало да ради под истим правилима као пабови, који немају обавезу да траже ковид пасоше.

„Не треба вам ковид пасош да бисте се забавили са нама“, саопштило је место, додајући да је нормална услуга настављена.



Само места која пружају простор „за плес гостију“ сматрају се ноћним клубовима према правилима, стварајући тако рупу у прописима која се лако искоришћава.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Представници угоститељске индустрије рекли су да клубови широм Шкотске искоришћавају ово правило како би могли да игноришу прописе за ковид пасоше“, наводи се у извештају.

„Смернице за ковид пасоше су толико несређене да се места која очигледно нису ноћни клубови сматрају ноћним клубовима, а места која су очигледно ноћни клубови успевају да искористе рупе у правилима да тврде да нису“, рекао је Мурдо Фрејзер, портпарол шкотских конзервативаца за ковид опоравак.

Након што је Шкотска први пут покушала да уведе ковид пасоше, процес је назван „апсолутном катастрофом“, са особљем у ноћним клубовима које је било злостављано, а софтвер се стално кварио.

У међувремену, у Ирској су маске постале обавезни услов за улазак у ноћне клубове, али се не морају носити током плеса, што је изазвало невероватан подсмех.

Прочитајте још:  Здравствени пасош – адут за крај епидемије који већ подиже политичку и друштвену буру

[table id=1 /]



Нулта тачка

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *