Ердоган бесан на Грчку: Можете да варате свет, али Турску нећете

0

epa09576425 A handout photo made available by the Turkish President Press Office shows, Turkish President Recep Tayyip Erdogan (L) and Hungary's Prime Minister Viktor Orban attend the welcoming ceremony at the Presidential Complex in Ankara, Turkey, 11 November 2021. EPA-EFE/TURKISH PRESIDENTAL PRESS OFFICE HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган, коментаришући изјаве грчког премијера Киријакоса Мицотакиса о томе како је Турска изазвала избегличку кризу, поручио је да је Грчка земља која буши чамце мигрантима и тако их шаље у смрт, пренела је агенција Анадолија.

“Рећи да је избегличку кризу изазвала Турска заиста је израз незахвалности. Изнад свега, Грчка је земља која је избеглицама бушила чамце у Егејском и Медитеранском мору, осудујући их тако на смрт. О томе имамо доказе. То можете говорити свету и можда заварати свет, али Турску нећете” – поручио је Ердоган после разговора са мађарским премијером Виктором Орбаном.

Подсетио је да је Турска на својој територији примила око пет милиона избеглица.



“Готово четири милиона њих су из Сирије, има их из Ирака, Авганистана. Незахвално је рец́и “проблем избјеглица произлази из Турске” за земљу која је угостила око пет милиона избеглица. Не знам шта ће Грчка учинити ако отворимо врата” – рекао је Ердоган.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

[table id=1 /]



Вести онлајн

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *