Јутјуб суспендовао канал сенатора Џонсона, причао против вакцина

0

Foto: Pixabay

Јутјуб канал републиканског сенатора Рона Џонсона суспендован је на недељу дана због качења садржаја који се коси са политиком ове друштвене мреже о ширењу дезинформација о ковиду 19.

На Јутјуб канал Рона Џонсона био је окачен снимак округлог стола на коме је овај сенатор тврдио да су вакцине против коронавируса небезбедне.

“Последње бројке су 17.619. То је 225 пута већи број преминулих у периоду од 10 месеци, у односу на годишње цифре када је реч о вакцини против грипа”, рекао је Џонсон на округлом столу.



Сенатор је цитирао бројке из базе података Системa за пријаву нежељених ефеката вакцине. Центар за контролу и превенцију болести навео је да активисти који желе да докажу неку поенту могу врло лако да се играју тим подацима, а да заправо они не значе да је вакцина проузроковала неки здравствени проблем.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Још једном је Технолошки маг цензурисао истину”, истакао је Џонсон у саопштењу.



“Зашто не дозвољавају онима које је вакцина повредила да испричају своју причу и медицинским експертима да дају друго мишљење? Зашто не можемо да дискутујемо о штетним ефектима? Изгледа да поступци Бајденове администрације и федералних здравствених агенција не смеју да буду доведени у питање. Колико ће још живота непотребно бити уништено?”, навео је Џонсон.

Још један учесник округлог стола је рекао да вакцине против коронавируса не спречавају смрт, чиме је такође нарушена политика Јутјуба, којом се брани качење садржаја о ковиду 19 које може некоме да нашкоди или ширење информација које нису у складу са упутствима здравствених власти.

Прочитајте још:  Пребацивање америчких биолошких лабораторија из Украјине у Казахстан представља директну претњу за цео регион

Правило “три прекршаја”

Видео садржај је обрисан са ове друштвене мреже, а портпарол Јутјуба је рекао за Хил да је краћа верзија дискусије остављена:

“Креирамо наша правила како бисмо умањили штету која може да се начини, и апдејтујемо их како се мењају званична упутства. Ми разматрамо садржај видео снимака како бисмо направилили баланс између отворене дискусије и спречавања ширења штетних дезинформација.”



Према правилу о три прекршаја, ако се на овом каналу још једном у наредих 90 дана прекрше правила кућа, следи суспензија од две недеље. Међутим, ако се у том временском оквиру догоди и треће кршење, канал би могао трајно да буде уклоњен.

Ово је други пут да је Џонсона Јутјуб привремено суспендовао због дезинформација о коронавирусу – у јуну је био објавио снимак о алтернативној терапији у лечењу ковида 19.

У августу је био суспендован и сенатор Ранд Пол – тврдио је да маске нису ефикасна мера у спречавању ширења коронавируса.

[table id=1 /]



РТС

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *