Ковид терор се наставља: Закључавање невакцинисаних

0

(фото:Нулта тачка.рс)

У Аустрији се спрема закључавање невакцинисаних грађана, као мера у борби против драматичног раста новозаражених коронавирусом.

С тим у вези израђени су законски оквири, који треба да буду усвојени у парламенту у недељу.

Уредба, којом би се увело закључавање невакцинисаних, израђена је у детаљу, али уз отворен термин примене.



За сада је извесно да ће од понедељка невакцинисани бити закључани у покрајинама Салцбург и Горња Аустрија, чије су покрајинске власти донеле одговарајуће одлуке.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Што се тиче нове уредбе, која ће важити за читаву Аустрију, она по први пут садржи термин “1Г”, чиме се наговештава и могућност да би, ако се не стабилизује епидемиолошка мера новим пооштрењем, могло доћи до радикалне одлуке.

Правило “1Г” значило би да само вакцинисани могу да се крећу слободно, док би остали били закључани.

У новој уредби јасно је дефинисано у ком случају невакцинисани могу излазити из сопствена четири зида, када буде уследило њихово закључавање.

Невакцинисани ће моћи да изађу из свог дома у случају одбране живота и имовине, пружању помоћи некој другој особи, или испуњавање породичних обавеза, куповину животних намирница и средстава потребних за свакодневницу, одлазак код лекара, у цркву или због снабдевања животиња.

Такође могу да излазе из својих домова за потребе рада или образовања, а могу и да се шетају, али сами, у природи, те имају и право да обаве неодложне административне послове, могу учествовати на изборима, ако их има, или учествовати на протестима, сахранама…

Што се контрола тиче полиција ће пооштрити контроле, а тако ће и прилико контроле учесника у саобраћају, поред возачке дозволе и докумената о возили, затражити и “2Г” документа.

Прочитајте још:  Kолоне на улазу у Србију пред примену нове мере

[table id=1 /]



РТВ

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *