Нови Зеланд поручује школама да позову полицију ако се појави невакцинисано особље

0

Phil Walter via Getty Images

Власти на Новом Зеланду поручиле су школама да позову полицију ако се невакцинисано особље појави на послу.

Да, стварно.

„Савет, објављен у листу Министарства у четвртак, поручује руководиоцима школа да ће, ако они или било које образовно особље, дођу на посао у понедељак невакцинисани против ковида, починити прекршај“, извештава Мејл Аустралија.



Сваки члан особља који није примио вакцину против КОВИД-а до 15. новембра, а покуша да уђе у школско двориште, биће кажњен као део политике „без убода, без посла“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Ако се особље појави на лицу места након овог датума, подстичемо руководиоце школа да се позабаве овим на уобичајен начин као што бисте учинили да се други неприкладни људи појаве на лицу места“, наводи се у савету Министарства просвете.

„Ако осећате да је угрожена ваша безбедност или безбедност аконге (ученика или студената) или другог особља, можете размислити о томе да контактирате полицију.“



Као што смо раније истакли, Нови Зеланд је увео један од најбруталнијих карантина у развијеном свету, у неким случајевима закључавајући читава подручја земље након само једног случаја КОВИД-а.

Раније овог лета, премијерка Новог Зеланда Џасинда Ардерн опонашала је највишег аустралског јавног здравственог званичника говорећи грађанима: „Не разговарајте са својим комшијама“.

„Останите на локалу и немојте се окупљати, не разговарајте са комшијама, молим вас, држите се својих мехурића“, рекао је Ардерн.

У међувремену, људи на Новом Зеланду који умру од последица пуцњаве рачунају се као службени смртни случајеви КОВИД-19.

[table id=1 /]



Превод: Васељенска / Извор: Самит Њуз

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *