Албанију тресе афера “прања” новца, поменут и Мило Ђукановић

0

Foto: Beta

Некадашњи албански нафтни тајкун, Резарт Тачи, поменуо је црногорског председника Мила Ђукановића у случају сумњивих милионских исплата, о којима италијанска и албанска полиција воде истрагу.

Тачи се, како јавља РТЦГ позивајући се на албанске медије, удружио са групом италијанских држављана ради трансфера око 20 милиона евра на рачуне албанских банака, како полиција у Италији не би блокирала тај новац.

За операције међународних исплата новца, према транскрпитима Тачијевих прислушкиваних разговора, албански бизнисмен интервенисао је код Ђукановића.



За портал РТЦГ, поводом писања албанских и италијанских медија и помињања Ђукановића, коментар су дали из кабинета потпредседника Владе Црне Горе Дритана Абазовића.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Сектор безбедности поступаће по закону и предузеће све неопходне радње у правцу истраге. У раду безбедносних службинема селективности и према сваком грађанину поступа се на исти начин. Битно је напоменути да Финансијско-обавештајна јединица у саставу МУП-а већ ради на многим случајевима високе корупције и финансијског криминалитета, као и Национални савет за борбу против корупције на високом нивоу. За нас нема недодирљивих. Наш циљ је већа дистрибуција правде. Надамо се и да ће Тужилаштво следити пример и реаговати проактивно”, поручили су из кабинета Абазовића.

Ова афера прања новца данима је једна од водећих тема у албанским медијима.



“Резарт Тачи интервенисао је код председника Црне Горе Мила Ђукановића. Код њега је интервенисао за трансфер из ‘председникове банке’, која би такође добијала одређени износ када се трансфер заврши”, пренели су албански портали досја.ал, као и цна.ал.

Ти портали доносе транскрипте прислушкиваних разговора Тачија, где се види да он помиње црногорског председника у контексту интервенције за обављање међународних новчаних исплата, наводи РТЦГ.

Прочитајте још:  Антируске скупштинске везе: Дритан се вратио из Америке, Мило заузет и чачка нос, али хоће да распусти посланике!

[table id=1 /]



Агенције / БизЛифе

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *