Содомити проглашени страним агентима у Русији

0

(фото:РТ)

Руске власти класификовале су у понедељак главну LGBT организацију за страним агентом,која би могла да отежа њихов рад.

Организација ЛГБТ-Сет, основана 2006. која делује у неколико регија земље, уписана је у регистру министарства правосуђа као страни агент, одредница која се односи на неке невладине организације, медије, активисте, адвокате и новинаре.

У фебруару је та организација је указала на хапшење двојице Чечена, који су затим пребачени у Чеченију, руску републику на Кавказу познату по не дозвољавању слободног испољавања хомосексуализма.



Класификација „страног агента“ обвезује организације, медије или те особе да тај статус обзнане у свим својим објавама, укључујући и на друштвеним мрежама и да се придржавају административних процедура.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Та ознака требало би да буде усмерена на оне који примају новчана средства из иностранства и спроводе политичку активност.

Та земља је 2013. увела закон против хомосексуалне пропаганде међу малолетницима, што је био изговор за забрану ЛГБТ парада и истицање застава дугиних боја.

Од 2020. године руски устав прецизира да је „брак заједница мушкарца и жене“, чиме де факто забрањује истосполне бракове.

[table id=1 /]



ИФН

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *