ЖИВОТ ЋЕ ВАМ БИТИ БЕДАН И ВРЛО СРАМОТАН! Шеф аустралијске лекарске коморе прети невакцинисанима драконским казнама

0

Педседник Аустралијске лекарске коморе у Квинсленду упутио је суморно упозорење антиваксерима.

Аустралија је недавно одустала од контроверзне “нула-ковид” стратегије којом су бескрајним затварањима покушали да искорене коронавирус, али су сада, ако је судити по иступима истакнутијих личности из тамошњих кризних штабова, кренули у другу крајност.

Председник Аустралијске лекарске коморе (АМА) у Квинсленду Крис Пери буквално је запретио суграђанима који не желе да се вакцинишу новчаним казнама и оптужбама за превару, али и изолованошћу од остатка друштва.



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Живот невакцинисаних ће бити бедан. Нећете моћи да се сакријете”, рекао је Пери за телевизију Канал 9.

Пери је говорио о будућности Квинсленда у светлу коронавируса и назвао оне који покушавају да избегну вакцинацију “лудацима”.

Он је упозорио да ће чак и они који имају оправдани разлог зашто не могу да се вакцинишу имати проблема јер “неће моћи да дођу до лекара који ће им то одобрити”. Говорећи о казнама, он је навео да “пацијенти који лажу могу да буду оптужени за превару”.

“Ако на овај начин покушавате да заобиђете систем, имаћете много проблема, нисте ни свесни са чиме ћете се суочити”, рекао је он а преноси Раша тудеј.

Раније ове седрмице власти Квинсленда издале су допуну својих прописа на основу којих је вакцинација обавезна за све запослене у приватним здравственим институцијама. Они су добили рок до 15. децембра да приме обе дозе и покажу доказ како би могли да наставе са послом и нормалним животом.

Прочитајте још:  Пет најсмртоноснијих новитета Северне Кореје: озбиљан сигнал за „америчке марионете“

“Ако то не урадите, бићете врло усамљени јер нећете нигде моћи да одете и забавите се”, рекао је Пери.

Најављене су и казне од 1378 аустралијских долара за све оне који прекрше пандемијске одредбе. Истовремено, послодавцима је речено да позову полицију ако посумњају да нетко крши мере.

“Пабови и кафићи морају да провере да ли су људи вакцинисани пре него што их пусте унутра, иначе ће њихови послови пропасти због казни”, рекао је главни лекар Квинсленда.

Аустралија је до сада регистровала неких 188.000 случајева вируса иако имају неке од најстрожијих мера на свету, укључујући најдужи локдаун и обавезну вакцинацију одређених група људи. Мере су изазвале жестоке протесте незадовољних становника.

[table id=1 /]



Курир

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *