Потрошиће милијарде евра за метро који ће имати полупразне возове, јер су му линије и станице погрешне

0

(фото:НСПМ)

Професор саобраћајне технике и урбанизма Вукан Вучић уверен је да ће бити потрошене милијарде за метро који ће имати полупразне возове, јер су му линије и станице погрешне.

Он је, у интервјуу за лист Нова, оценио да планови метроа врло мало покривају централни Београд и упозорио да су локације станица и перона на најнижој тачки, око 30 метара испод површине улица и тргова, што их, због подземних вода, доводи у опасност од поплава.

„Главни циљ метро система је да привуче максималан број путника, нарочито из приватних аутомобила, али садашњи план каже да број путника није главни циљ“, протумачио је Вучић.



Метро трасе требало би да буду највише над земљом, у тунелима само тамо где мора, нарочито где је терен под високом поздемном водом, објаснио је он и подсетио да садашњи план употребљава тунеле и тунел испод Саве.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Изгледа као да су бирали најскупље типове траса у инвестицији и експлоатацији, напомиње Вучић, који сматра да линије не треба да буду независне једна од друге и указује да се планира градња метроа који „не иде нигде“.

[table id=1 /]



Фонет

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *