Шиптарка ухапшена у Италији због тероризма

0

(Фото: јутјуб)

Деветнаестогодишња девојка пореклом са Косова и Метохије ухапшена је током полицијске рације у Милану под сумњом да је повезана са терористичким организацијама. Истражитељи сматрају да је од своје шеснаесте године присталица терористичке Исламске државе.

Девојка се скоро преселила са Косова и Метохије у Милано код брата, а у међувремену је била у контакту са косовском дијаспором која има везе са џихадом.

Супруг ухапшене Б. Т. има 21 годину и у сродству је са Кујтимом Фејзулаијом, који је у атентату у Бечу 4. новембра 2020. године, пре локдауна, усмртио четири особе.



Фејзули је убијен у размени ватре са полицијом.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Италијанска полиција је изјавила да се у телефону девојке налази на хиљаде слика и видео-записа, од којих је неке направила агенција за комуникације Исламске државе Ел Хајат медија центар, на којима се могу видети: црна застава са натписом о верности, сцене борби, масовног убијања “неверника”, терористичких напада на европске градове и позив на та дела.

[table id=1 /]



Сања Лучић/РТС

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *