Нагли пораст броја заражених у Јужној Кореји у којој је 90% становништва вакцинисано!

0

Фото: Депозитфото

Јужнокорејске власти се сада боре са порастом броја случајева ковид-а, мање од месец дана након ублажавања ограничења услед пандемије, са рекордних 3.292 нове инфекције и 506 тешких случајева до 18. новембра, према подацима које је објавила влада.

Ово је упркос томе што је преко 78,5 одсто људи у потпуности вакцинисано, укључујући 90,7 одсто оних који имају 18 и више година, показују подаци Корејске агенције за контролу и превенцију болести (KDCA).

Међутим, званичници су рекли да је пораст броја случајева ковид-а очекиван након што су 1. новембра укинуте додатне мере социјалног дистанцирања, након успеха земље у вакцинацији скоро 80 одсто од својих 52 милиона становника.



Портпарол Министарства здравља и социјалне заштите, Son Young-Rae, рекао је на конференцији за новинаре у Сеулу 17. новембра да ће бити непотребно да се земља врати строжијим прописима јер је повећање броја случајева „у границама оног што смо очекивали”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Сон је приметио да су пробојни и тешки случајеви концентрисани међу старијим особама, који су били међу првима у земљи који су се вакцинисали, што је изискивало потребу да се додатне дозе добију раније.

„Опадајући ефекат [ефикасности вакцине] дошао је брже него што смо очекивали“, рекао је он.

Истраживачи су такође открили да су се потпуно вакцинисане особе брже опоравиле од невакцинисаних, али је њихово највеће вирусно оптерећење било упоредиво са оним код невакцинисаних особа, што им је омогућавало да лако пренесу вирус на друге.

Студија коју су водили Imperial College Лондон и Агенција за здравствену безбедност Уједињеног Краљевства (XSA) објављена у The Lancet 29. октобра открила је да су вакцинисане популације и даље подложне Делта варијанти и да могу лако да пренесу ковид-19 унутар домаћинстава.

Прочитајте још:  304 мртва, 14380 заражених, кинеска централна банка интервенише

Др Аника Синганаyагам, један од водећих аутора студије, рекла је у изјави да су резултати пружили важан увид у „зашто Делта варијанта наставља да изазива висок број случајева ковид-19“ чак и у земљама са високим стопама имунизације.

„Континуиране мере јавног здравља и социјалне заштите за сузбијање преношења стога остају важне, чак и код вакцинисаних појединаца“, рекла је Синганаyагам.

У међувремену, KDCA је саопштила да је одлучила да скрати интервал дозирања за допунске ињекције за особе старије од 60 година, као и за оне који живе или раде у старачким домовима и другим угроженим установама, са шест месеци на четири месеца.

Појединци у 50-им годинама и радници, укључујући полицију, ватрогасце и војнике, могу добити још једну ињекцију пет месеци након последње дозе.

Званичници су такође изразили забринутост због болничких капацитета у земљи због повећања тешких случајева ковид-19, пошто је само око 30 одсто јединица интензивне неге (ICU) остало доступно од 17. новембра.

Након тога, KDCA је навела да ће размотрити издавање налога за равномернију попуну слободних кревета, ако се више од 75 процената кревета интензивне неге користи широм земље, а други фактори представљају високе ризике.

[table id=1 /]



Nulta Tačka/The Epoch Times

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *