У Холандији забрањени ватромети за дочек Нове године

0

Foto: EPA-EFE/ANDRE PAIN

Холандска влада саопштила је да ће другу годину заредом забранити традиционалне ватромете за дочек Нове године да се не би додатно оптерећивале болнице због евентуалних повреда од употребе пиротехничких средстава.

Холанђани у новогодишњој ноћи обично организују ватромете на улицама или баштама што је популарна пракса, али често са повредама.

„Као и прошле године, за Нову годину биц́е забрањена продаја пиротехничких средстава и организовање ватромета“, наводи се у саопштењу владе.



Забрана се односи на грађане, док ће разне заједнице као што су општине моћи да организују ватромете, али једино уз помоћ стручњака за пиротехнику.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Забрана има за циљ да се „избегне додатни притисак“ на здравствене установе и полицију која обезбеђује јавни ред, додала је холандска влада.



У Холандији су од прошле недеље поново на снази строже мере против епидемије коронавируса, које ће важити до 4. децембра.

Барови, ресторани и продавнице са прехрамбеном робом затварају се у 20х, а радње са секундарним производима два сата раније.

[table id=1 /]



Н1

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *