Белорусија је била последња испостава ЕУ и бранила је своју границу, али су нам пљунули у лице

0

(фото:Белта.бу)

Белорусија је била последња испостава Европске уније и бранила је своју границу, али су нам пљунули у лице. Ово је изјавио шеф ТВ канала ОНТ Марат Марков у програму Клуба уредника на ТВ каналу Белорусија 1, преноси БелТА.

Марат Марков је подсетио да је чак и за време миграционе кризе 2015-2016 у Европи припремљен извештај о ситуацији која се развија, а испоставило се да су чворишта за организовање саобраћаја миграната смештена у главним градовима европских и блискоисточних земаља. Белорусија и Русија нису имале никакве везе са овим процесима.

“Зашто се сада покренула тема Белорусије, зашто су избеглице завршиле на белоруској граници? Ове године, услед бројних пакета санкција, Белорусија је била принуђена да иступи из Источног партнерства. Пре тога нам је јасно најављено да Европска унија је са нама укидала све програме граничне и прекограничне сарадње.Ти пројекти су укључивали модернизацију граничних прелаза, демаркацију границе, организацију управљања избегличким токовима.Сви су преузели финансирање, реч је о стотинама милиона евра“, рекао је шеф ТВ канала.



Он је напоменуо да Белорусија неће моћи сама да реализује све ове пројекте који су првенствено усмерени на заштиту границе ЕУ, а фокусирао се на приоритетније области: социјална подршка становништву, сузбијање пандемије и превазилажење њених последица, подршка привреди у условима притиска санкција.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Литванци, Пољаци и Летонци су навикли да им је граница као цедило. Није цурила само зато што је белоруски гранични покривач лежао веома чврсто на врху. хиљаде избеглица. Каква је организација саобраћаја овде?” Били смо последња испостава Европске уније, после тога су нам пљунули у лице и рекли: „Ви трљајте, али наставите да радите за нас!“ – додао је Марат Марков.

Прочитајте још:  ЕУ и НАТО планирају да потпишу нову декларацију о сарадњи

[table id=1 /]



Белта

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *