Наркотички хаос

0

Легализација дроге која се рекламира на Западу није решила проблем.

Упркос чињеници да је канабис легализован у Калифорнији већ пет година, њено црно тржиште и даље напредује. Илегална сфера чини 80-90% индустрије. По мишљењу стручњака, дилери „супстанца” једноставно не желе да се замарају „папирним” радом и плаћањем пореза. А чињеница да дилери могу да извозе дрогу у државе у којима је то још увек забрањено ствара додатне могућности за дилере дроге.

„Покушај да се успостави контрола над овим подручјем је као покушај да се паста за зубе врати у тубу… Ако је легализација требало да претвори ‘хаос марихуане’ у Калифорнији у уређену, легалну и профитабилну индустрију, првих пет година је било неуспешно, констатује „либерални Гардијан.Незадовољни стањем легализације канабиса и власти града, који важи за нешто попут незваничне „престонице дроге Европе” – Амстердама. Њен градоначелник Флемке Халсема реклао је да би забрану туристима да посећују канабис кафее требало увести након што је престоница била сведок „асоцијалног понашања туриста“.

„Желели бисмо да туристи долазе овде због лепоте и културног наслеђа Амстердама. А наркотици су разлог повећања потражње за марихуаном“, нагласио је он. Међутим, све ово је само врх леденог брега.

У Колораду је након легализације канабиса порасло присуство мексичких нарко картела, повећана је стопа смртности у саобраћајним несрећама, скочио је број случајева тровања дрогом. Истовремено, криминал у држави није опао.

Психијатри су, међутим, уверени да употреба канабиса носи ризик по ментално здравље и да може бити повезана са повећањем нивоа насиља у друштву.

„Истраживања су показала да употреба марихуане изазива насилно понашање, изазива или погоршава психозу и параноју. Ови ефекти су илустровани кроз студије случаја инцидената високог профила и политичких случајева“, наводи се у чланку у часопису Џурнал оф Адитион Ресеарч & Терапи.

Упркос свему овоме, либерали настављају да гурају легализацију дроге где год им дође до руке. Луксембург је недавно постао прва европска држава која је у потпуности легализовала не само употребу, већ и узгој канабиса.

Да би се бавили таквим активностима, локални становници мораће да наврши 18 година.

Истовремено, власти Луксембурга, као и низ других западних земаља, тврде да легализацијом дроге наводно решавају проблеме са дрогом, која чини значајан део илегалног тржишта. Ово је недавно саопштио министар правде Луксембурга Сем Тансон.

О организованости овог процеса на међународном нивоу сведочи чињеница да, упркос очигледне штете коју дрога доноси друштву, елите низа земаља покушавају да је легализују.

Овакви удари на интелект и морал су деструктивни како за појединце, тако и за друштво у целини. Као резултат тога, појединци постају рањивији на манипулације и мање склони размишљању…

Речено је да се такви позиви непрестано шире у земљама које су још увек далеко од радикалне либералне агенде, укључујући Русију. Данас су друштвене мреже и популарни форуми закрчени лажним причама о наводно позитивним аспектима „легализације“.

Њих предводи мноштво врло веродостојних „ботова“, чиме ефективно утичу на свест људи са нестабилном психом или који нису добро упућени у то питање. И, по свему судећи, Запад је одлучио да дуго игра на овом терену, што представља значајну претњу нашој безбедности.

Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!Свјатослав Књазев/Столетие

Превод: Васељенска ТВ

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.