“МОРАМО НА МАРС”: Илон Маск објаснио зашто жели да колонизује Црвену планету: “Прети нам НУКЛЕАРНИ АРМАГЕДОН” (ВИДЕО)

0

FOTO: SPACEXLY / YOUTUBE

Извршни директор “СпејсX-а” Илон Маск жели да одведе човечанство даље са родне планете, а ти планови добили су нови замах имајући у виду климатске промене, могуће ударе комета и опадајуће стопе наталитета. Наравно, ту је и опасност од, како је рекао Маск, “доброг старог нуклеарног армагедона”.

Маск (50), који је недавно проглашен за “најбогатију особу која је икад ходала планетом”, изнео је свој амбициозни план да успостави сталну базу на црвеној планети током “Зум” конференције Националне академије наука, заједничког састанка Одбора за свемирска истраживања и Одбора за физику и астрономију.



Маск је забринут због “цивилизацијских ризика које потенцијално можемо да ублажимо”, а сматра да је мултипланетарно човечанство главни начин да се то уради, пренео је Футурисм.цом.

-Ако чекате довољно дуго, знате, Земља ће постати ненастањива. Стога смо на дуги рок, очигледно, сви мртви – рекао је.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Маск је признао да би се првих неколико путева на Марс могло показати као непријатна вожња, указујући на прве “ужасне” преласке Антлантика. Амерички милијардер је на прошлогодишњем самиту Људи на Марсу рекао да би изградња базе на црвеној планети била “веома тешка и опасна”.

-Није за оне слабог срца. Сва је прилика да ћете умрети. И биће тешко, али биће и прилично величанствено ако успе – рекао је тада.



А док путујемо ка Марсу, поглед у нашим ретровизорима можда неће бити леп. Штавише, звучи као да Маск већ предвиђа најгоре за нашу планет.

– Увек постоји ризик да комета збрише континент -рекао је он на састанку два одбора у среду, указујући да је у фосилним записима било “гомиле догађаја који су довели до изумирања на нивоу континента” о чему се не говори много.

Прочитајте још:  Скандалозни и случајни политички лик поново се бори за место председавајућег Европске комисије

Али, Маск је истакао да би нам “веће ракете” могле омогућити да се одбранимо од долазећих комета или свемирских ракета и “једног дана спасу милијарде људи”. Милијардер је такође упро на емисије угљеника у атмосфери и отапање тундра, те поновио своју забринутост због пада глобалне стопе наталитета, називајући то “потцењеним ризиком”.



Међутим, осим комета, климатских промена и пада стопе наталитета који би потенцијално могли да доведу нашу врсту до изумирања, постоји још једна опасности.

– Ту је увек и добри стари нуклеарни армагедон. То није искључено. Не знам колики је тај ризик, али није нула – закључио је.

Током Маскове видео конференције Националне академије на екрану се појавио и његово најмлађе дете. Маск се ретко виђа у породичним дужностима, али се у среду на састанку појавио са једногодишњим синчићем X АЕ А-Xии у крилу, пренео је “Дејли мејл”.

Маск и певачица Грајмс добили су сина у мају прошле године, а медији су пренели необично име које су му доделили. Маск је отац још шесторо деце из претходних веза.

[table id=1 /]



Блиц

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *