Деца се играју поред металних шиљака јер разрушено игралиште нико не поправља

0

Дечје игралиште у Крајишкој улици у Земуну, у које је 24. септембра у пуној брзини улетео градски аутобус и повредио четворо деце и двоје одраслих

земун

земун(фото:Н1)

Дечје игралиште у Крајишкој улици у Земуну, у које је 24. септембра у пуној брзини улетео градски аутобус и повредио четворо деце и двоје одраслих, није поправљено ни пуна два месеца након несреће, па се малишани неометано играју по разрушеном оштром и веома опасном мобилијару.

Игралиште је необезбеђено, а не постоје чак ни табле са упозорењем на опасност. Из голог бетона вире металне цеви с оштрим шиљцима, док се на остацима справе за пењање налазе изломљене даске.

Грађани с којима смо разговарали страхују за безбедност деце која се ту свакодневно играју, прибојавајући се да је само питање дана када ће се неко дете озбиљно повредити.



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Тачно два месеца је прошло од несрећног пролетања аутобуса кроз дечје игралиште и ништа није урађено. Три дана се причало, постављени су само одбојници на тротоару, а игралиште је остављено малтене у истом стању у којем је било и непосредно након несреће. Не дај боже да се неко дете повреди, а тад би се вероватно неко од надлежних огласио да пребаци кривицу на другог“, каже за портал Н1 један од житеља тог дела Земуна.

    • Подсетимо, аутобус приватног превозника у несрећи која се догодила 24. септембра изгубио је контролу и улетео у дечје игралиште у Крајишкој улици код броја 71 у Земуну.

Том приликом повређено је више особа, међу којима и четворо деце, а двогодишња девојчица завршила је на интензивној нези на Дечјој клиници у Тиршовој, са преломом ноге и повредом главе.

[table id=1 /]



Никола Којић/Н1

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *