„Најважнији“ људи Ниша пред судом, у оба случаја НЕМА службене белешке!

0
Драгана Сотировски

(фото:Србин инфо)

Они који су на две најважније функције у Нишу, градоначелница Драгана Сотировски и председник Скупштине Бобан Џунић, налазе се у предметима нишког Прекршајног суда, потврђено је из ове институције. Разлози су саобраћајни прекршаји, али ни у једном случају, како је речено у Суду, не постоји службена полицијска белешка са лица места.
Из Прекршајног суда су новинарима доставили решења о покретању прекршајних поступака у оба случаја и раније потврдили да се водећи људи Ниша налазе у њиховим списима.- Обавештавамо да се у Прекршајном суду води поступак против окривљеног Бобана Џунића под пословним бројем ПР 64XX/XX и окривљене Драгане Сотировски под пословним бројем ПР 92XX/XX (бројеви поступака познати новинарима) – пише у саопштењу.

Случај због којег је градоначелница на суду већ је познат јавности и реч је о удесу који је службеном “шкодом” почетком јула имала на путу за Сокобању када је, према сопственом признању и за Директно.рс, лично била за воланом.- Надлежан у овом случају је Прекршајни суд, одељење у Алексинцу. Прекршајни поступак је покренут због прекршаја из члана 333, став 2, тач. 43 Закона о безбедности саобраћаја на путевима – пише између осталог у решењу, пишу Јужне вести.

За овај прекршај предвиђена је, како пише у Закону, казна од 5.000 динара, а тачка 43 упућује на члан 82. који се односи на обавезу возача да држи растојање тако “да може ​​благовремено да успори или се заустави, ако возило испред њега успори или се заустави”.Градоначелница је раније тврдила да је учествовала у ланчаном судару.

Прочитајте још:  Агресивна евангелистичка секта у Београду вара људе: Обећавају лек за рак, сиромашнима богатство...



“Били смо у ланчаном судару. Класична незгода на путу. Када се то догодило ја сам позвала полицију, инсистирала сам на томе. Записник у полицији постоји. Нигде нисам ишла приватно” – рекла је раније Сотировски.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Међутим, службена белешка о овој незгоди, како је речено у полицији, не постоји, а у Прекршајном суду кажу да није ни сада достављена са прекршајном пријавом, па је ни они немају.

Полицијска управа Ниш је захтев за покретање прекршајног поступка, како се види у званичним документима, суду доставила тек 17. августа ове године што је скоро месец и по дана касније од датума за који је Сотировски тврдила да се удес догодио, а то је 8. јул.

У решењу о покретању прекршајног поступка су заштићени лични подаци, али се закључује да је њиме обухваћена још најмање једна особа.

О предмету који су у Прекршајном суду навели као Џунићев, на порталу на којем се прати ток предмета назначено је да је реч о “управљању возила под дејством алкохола или других омамљујућих средстава”.

То је потврђено и самим решењем, јер се окривљени терети због прекршаја из члана 331, став 1, тачка 55 из Закона о безбедности саобраћаја на путевима. За кршење овог члана, како пише у Закону, предвиђена је казна од 20.000 до 40.000 динара или казна затвора од 30 дана, а тачка 55 упућује на алкохолисаност оног који управља возилом.

Захтев за покретање поступка поднела је Саобраћајна полиција у Нишу, 24. јуна ове године, а из суда су назначили да ни у овом предмету нема службене полицијске белешке са лица места.

Прочитајте још:  Због дивљања „комита“ у Никшићу процесуирано још пет особа!

МОЖЕ ИМ СЕ Имају оптужнице, а на власти су у Нишу

Позив на саслушање послат је, како пише на званичном сајту, 19. новембра, а Џунић каже да тек треба да сазна о чему је реч.

“Чим будем позван и будем и ја сазнао, ја ћу вам дати коментар одмах. Немам ја ту шта да кријем” – рекао је Џунић.

Подсетимо, председник нишке Скупштине постао је у августу 2020. године и већ има један процес пред нишким правосуђем због сумње да је проневерио око 3 милиона евра из пројекта ЕУ “Living green”.

Хапшен је јуна 2017. у акцији “Сигнал”, а последње информације из марта ове године су да је Виши суд делимично прихватио оптужницу тужилаштва, али нема информација да ли је суђење почело.

[table id=1 /]



Јужне вести

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *