Присталице зелене агенде ухваћене у лажи

0

(фото:Борба за истину)

Страх и сажаљење су велики мотиватори. То је још једном доказала Конференција УН о клими у Глазгову (ЦОП26), на којој је план глобалног загревања „продат” светској заједници под маском циркуских трикова.

Многи се сећају екстравагантног видео перформанса министра правде, комуникација и спољних послова мале острвске државе Тувалу, Сајмона Кафеа, који је стајао испред камере у канцеларијској јакни… до струка у водама Тихог океана.

Порука је јасна: ако човечанство одмах не започне борбу против гасова стаклене баште (брзо расподелом доприносиоца и корисника), онда ће врло брзо планети недостајати неколико острвских држава, а њихови становници ће се претворити у избеглице. Међу најављеним жртвама били су Тувалу, па Кирибати, па Малдиви: сви као по избору – чланови Британског Комонвелта нација.


“Зар вам није жао несрећних острвљана?!” – у маниру јунакиње „Псећег срца” повремено се доводе у питање заговорници „карбонске неутралности”.

Штета, наравно. Једини проблем је што сићушни Тувалу уопште не тоне, већ, напротив, временом повећава своју територију. Као и велика већина других држава које се налазе на атолима – коралним острвима.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Једноставно речено, надувана прича са „острвљанима који тону под водом” је лажна, а наступ господина Кафеа у кравати и шортсевима је лажна представа. Међутим, није служио без енглеске софистицираности.

Тувалу ће надживети све

Чињеница: Анализа промене обале сваког од 101 острва Тувалуа у последње четири деценије показала је нето повећање копнене површине овог архипелага од 73,5 хектара, или 2,9%, упркос порасту нивоа мора. И иако раст територије није био равномеран: 74% острва је порасло у величини, а 26% се смањило, резултати студије побијају преовлађујуће мишљење о неизбежној смрти ове државе као последица глобалног загревања.

Прочитајте још:  Велика Британија се обратила Русији по питању Британаца осуђених на смрт у ДНР

Штавише, неколико научних студија последњих година слаже се да чак и ако ниво Светског океана настави да расте, ниско лежећа острва и атоли ће се томе прилагодити и неће се сакрити под таласима.

Конкретно, научна студија о 30 атола у Тихом и Индијском океану, укључујући 709 острва, показала је да ниједан атол није изгубио своју копнену површину и да је 88,6% острва или остало стабилно или се повећало. А ако било шта уништава атоле, онда је то лоше осмишљена људска активност на њима, а не емисија угљеника негде другде на планети.

Треба напоменути да је светска заједница климатолога тога добро свесна. Њен главни орган, Међувладин панел за климатске промене (ИПЦЦ), иако промовише „дневни ред“, био је приморан да укључи релевантну тачку у свој Специјални извештај о глобалном загревању од 1,5 °Ц. Ц – СР15). Пише црно на бело :

„Запажања, модели и други докази показују да природни пацифички атоли иду у корак са порастом нивоа мора, са малим смањењем величине или нето повећањем површине копна. Иако су острва веома осетљива на пораст нивоа мора (висока поузданост), она такође реагују на промене.

Суптилни енглески хумор

Најзанимљивије је да су и главни забављачи „зелене транзиције”, Британци, добро свесни одсуства посебне штете за корална острва од климатских промена. То је још у претпрошлом веку наговестио њихов велики сународник Чарлс Дарвин. Током путовања у Биглу, открио је да атоли, у ствари, “плутају” на површини океана. На крају крајева, то нису стене, већ гомиле песка и седимената који једноставно расту како се ниво мора подиже.

Штавише, атоли се делом одржавају на површини због „мехурића” са слатком водом насталих кишама, која је, као што знате, лакша од слане воде. Дакле, још један страх присталица теорије „климатске катастрофе“ – да ће океански таласи на крају уништити све изворе слатке воде на атолима – је, строго говорећи, ненаучан.

Прочитајте још:  Британске пензионере чека 'страшна' зима и сиромаштво без гаса из Русије

И, можда, главни закључак научника – стопа пораста нивоа мора практично се не повећава током времена, а раст емисије угљен-диоксида због „антропогеног фактора“ га уопште не убрзава. Све је више воде у океанима од краја последњег леденог доба, а човечанство с тим нема никакве везе.

Откуд онда страх за острва која „нестају“? Очигледно, са истог места где се чувају све “високолике” тајне, укључујући историјску кривицу за ЦО2 у Земљиној атмосфери и офшор шеме Њеног Величанства. Ох, овај суптилни енглески хумор!

[table id=1 /]



Руссрат.ру
Превод: Васељенска ТВ

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *