Запослени у Фајзеру украо 12.000 фајлова укључујући тајне о вакцини против ковида, тврди се у тужби

0

Отишла је толико далеко да је Фајзеровом безбедносном тиму обезбедила лажни лаптоп, што је довело до тога да Фајзер верује да је то онај који је користила за преузимање 12.000 фајлова са свог налога на Гугл диску.

REUTERS/Dado Ruvić

Фајзер тврди да је „ускоро бивша радница“ отпремила више од 12.000 фајлова – укључујући „резултате“ са поверљивим информацијама – на свој лични налог на Гугл диску и друге личне уређаје, тврди се у тужби компаније.

Компанија је оптужила Чун Ксиао Ли („Ли“) и пет потенцијалних саучесника за корпоративну шпијунажу, рекавши да је Ли „одлучила да напусти Фајзер ради конкурента за којег се верује да је Ксеноцор, Инц.“.

Штавише, Ли је очигледно дала Фајзеру лаптоп-„мамац“ да склони интерне истражитеље са пута.



По пријави:

„Да је госпођа Ли часно напустила Фајзер, она не би била именована у овој жалби. Али направила је другачији избор: по изласку је на личне налоге и уређаје пребацила преко 12.000 фајлова, од којих велики број садржи поверљиве и пословне тајне информације компаније Фајзер, и више пута је покушавала да прикрије своје трагове.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Отишла је толико далеко да је Фајзеровом безбедносном тиму обезбедила лажни лаптоп, што је довело до тога да Фајзер верује да је то онај који је користила за преузимање 12.000 фајлова са свог налога на Гугл диску. Форензичке анализе су потврдиле да није, а госпођа Ли (или неко други, укључујући потенцијално ДОЕС 1-5) вероватно остаје у поседу стварног рачунара који садржи тих 12.000 фајлова.“



У тужби се тражи привремена забрана приближавања како би се Лијева спречила да користи, открива, преноси или мења било коју поверљиву информацију коју је украла, наводи Блумберг Ло.

Ли-ин мандат у компанији Фајзер почео је 2006. у њиховој Глобал Продуцт Девелопмент Гроуп у Кини, пре него што је прешла у кампус компаније Ла Јола у Калифорнији 2016. Она је потписала уговор о поверљивости као део свог запослења.

Прочитајте још:  БИЛ ГЕЈТС ИЗНЕО ДРАМАТИЧНО УПОЗОРЕЊЕ: Чекају нас две катастрофе које су велика претња човечанству

Њена наводна крађа је први пут откривена као део рутинског праћења активности запослених на уређајима компаније у октобру, када је пренела 12.000 фајлова са свог Фајзер лаптопа, наводи се у жалби.

Прочитајте жалбу у наставку:

Document by Zerohedge Janitor

Превод: Васељенска / Извор: Зиро Хеџ

[table id=1 /]



 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *