ЕУ предлаже да вакцина за путовања важи девет месеци

0

Вакцина (Фото: Pixabay)

Европска унија ће препоручити рок од девет месеци за валидност вакцинације против ковида-19 за путовања у европском блоку, а такође ће предложити давање приоритета вакцинисаним путницима, наводи се у документу Европске комисије у који је њујоршка агенција „Блумберг” имала увид.

Европска комисија ће предложити да земље чланице наставе да примају све путнике који су имунизовани вакцинама које је одобрио европски блок.

Такође позива земље да се поново отворе од 10. јануара за све оне који су добили вакцине које је одобрила Светска здравствена организација, преноси Танјуг.



Предложене измене, такође, уводе ново временско ограничење за валидност вакцинације против ковида, што сугерише да ће бустер дозе бити потребне након периода од девет месеци.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Очекује се да ће предлози, који се односе на путовања изван ЕУ, бити објављени касније данас.

Владе ЕУ траже да блок изједначи разлике у правилима како би се олакшала путовања, након што су владе заузеле различите приступе према дужини важења вакцине и бустер дозама.

[table id=1 /]



Политика

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *