СЗО: Време је да Европа размотри обавезну вакцинацију

0

AP Photo / PEDRO PARDO

Извршни директор Светске здравствене организације за Европу позвао је Европске земље да размотре обавезну вакцинацију.

Роб Батлер је рекао за „Скај њуз“ да је „време да се разговор води и из перспективе појединца и из перспективе заједнице. То је здрава дебата.“

Почетком новембра, СЗО је упозорила да је Европа „у епицентру“ пандемије ковида 19, док је раније ове недеље глобална здравствена управа саопштила да је 60 одсто светских инфекција и смрти од ковида 19 последњих недеља управо у Европи. СЗО верује да би број умрлих од пандемије у Европи могао да достигне 2 милиона до марта 2022, ако се ширење вируса настави неконтролисано, преноси РТ.



Међутим, бивши директор Одељења СЗО за здравље мајки, деце и адолесцената, Ентони Костело, саветовао је владама да пажљиво крену са обавезом вакцинације из страха да ће „одбити многе људе који немају поверења у владу и вакцине“. Уместо присиле и свеобухватних карантина, он се залагао за мере попут ношења маски и рада од куће.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Широм Европе, само 57 одсто људи је у потпуности вакцинисано, према статистикама које пружа веб-сајт „Аур ворлд ин дејта“.



Прошлог петка, аустријски канцелар Александер Шаленберг најавио је да ће вакцинација бити обавезна за све становнике, осим оних који имају право на медицинско изузеће од 1. фебруара 2022. Они који одбију вакцину могли би да очекују велике казне, према извештајима медија.

Међутим, још није донета одлука о тачном узрасту од ког ће Аустријанци морати да се вакцинишу.

[table id=1 /]



Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *