Вучићу, шта ће нам деца кад их третирате као стоку?

0

(Фото: В. Веизовић)

Србија се већ дуго суочава са проблемом беле куге, депопулације која прети да Срби у Србији кроз мање од 100 година заиста дођу на ниво националне мањине у сопственој земљи. Све велике речи, лажна обећања и функције падају у воду под овом врстом претње за коју постоји једно једино решење, а то је пуко размножавање.

Многи од нас немају децу, многи из моје генерације, заправо већина људи из мог окружења од 30 до 40 година и даље нису створили своје породице, нису се поженили и немају децу. Тежина при проналажењу одговарајућег партнера за брак, па услови који онеомогућавају да се један млади пар лакше одвоји у сопствени стан или кућу, послови од данас до сутра за мале плате… За неке је све то претежак задатак.

Несигурност у којој живимо, лутања са личним амбицијама доводе нас у пат позицију да врло често не препознајемо ону истинску срећу која се може свести на оно највредније – љубав. Потреба да се воли и буде вољен можда је и пресудна, а често се правимо слепи, да не видимо да је то циљ који је у коначници свега.



Како би након година сејања мржње посадио семе љубави, председник је одлучио, као и сваки прави бумбар, да поспеши и опраши нас који немамо децу. Одлучио је да мотивише младе и олакша им прве трошкове који долазе са рођењем детета. Понудиће председник 300.000 динара по беби. Три сома долара за прво чељаде. Живимо у времену када је сваки динар важан, увек је и био, али свака зарада добро дође. Али ово није зарада, већ милостиња.

Прочитајте још:  Вучић ће поставити Ђиласа за премијера! Србија извози милионе тона нафте!

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Неко би требао да мени и девојци да лову како би се одлучили на корак стварања породице?! То је важна животна одлука, а не скромни бизнис план. Није три сома решење, већ недостатак сигурности, перспективе и плана за младе. Не може три сома да покрпи очајан систем који гута ту исту децу више од 30 година. Више би се деце родило у години када напредњаци слете са власти, јер би људи можда и осетили неку наду ако би се након тог дуго очекиваног пада заиста десиле корените промене.




Не могу на моју одлуку да утичу та пишљива три сома за дете које ће сутра да буде мотач каблова или рудар у некој од генијалних тровачница које су он и њему слични у Србију довели. Не желим да то дете сутра буде ваш друг члан само да би имало ’леба да једе. Милион је разлога зашто нас нема, зашто нас је сваким новим даном све мање. Одлазе нам млади и сналазе се како би помогли себи и својим породицама. Одлазе да зараде три сома месечно негде преко, а не да им он из нашег џепа даје као и обично. Нећемо милостињу, већ бољи стандард и веће плате како би могли нешто и да испланирамо и можда заиста мирни уђемо у породичне оде у овој чекаоници смрти од државе.

Управник на челу затворске државе мисли да новац све решава. Па нека подели својим чуварима логора, другарима са чланском картом, те паре па нека се они размножавају за тај новац. А онда, за двадесетак година, имаћемо више напредњака него Срба.




Прва мера опстанка ове нације биће када напредњачка клика оде са сцене на заслужено одсуство, када правосуђе у овој банана републици буде радило свој посао по закону и независно у име народа, када лопови буду у затвору, а стручни људи са високим моралним квалификацијама, који су имуни на завлачење руке у туђе џепове, буду водили рачуна искључиво о интересима овог напаћеног народа.

Прочитајте још:  Рио Тинто прихватио препоруке извештаја о малтретирању и расизму у компанији

Правите децу за шаку долара јер неће имати ко по фабрикама да нам ради, а онда ће нам одлазити инвеститори који толико здушно воле нашу јефтину радну снагу.

Шта ће нам људи председниче, кад их ова држава и онако третира као најобичнију стоку?

[table id=1 /]



Антоније Косанић/Директно.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *