Ево шта се крије иза спина о Омикрон соју короне: Нема вакцине, али има…

0

Foto: Profimedia/Pavlo Gonchar / SOPA

Иницијалне студије нове варијанте у Јужној Африци показују да је ток болести, иако необичан, благ. У међувремену, случајеви с Омикроном такође се повећавају у Европи.

Нова Омикрон варијанта ( Б.1.1.529.) коронавируса доводи до благе болести без уочљивих синдрома, рекла је у суботу за Спутњик Angelique Coetzee, председница Јужноафричког лекарског удружења.

Светска здравствена организација (WHO) у петак је означила нови јужноафрички сој као забрињавајући јер наводно има велики број мутација – 32 – које би га могле учинити преносивијим и опаснијим. СЗО му је дала име Омикрон, 15. слово грчког алфабета.



“То је благи ток болести са симптомима попут болова у мишићима и умора који траје дан или два током којих се не осећате добро. До сада смо установили да заражени немају никакав губитак укуса или мириса. Можда имате лагани кашаљ. Нема уочљивих симптома. Неки од заражених тренутно се лече код куће”, рекла је Coetzee. Она је истакла да болнице нису преоптерећене пацијентима зараженим Омикрон варијантом.

Председница је такође критиковала чињеницу да је одлука неких земаља да забране летове из Јужне Африке преурањена, јер нема довољно информација о опасности од болести.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Према извештајима о новој варијанти, Сједињене Државе, Европска унија, Канада, Израел, Аустралија и друге земље ограничиле су путовања из неколико земаља јужне Африке због нове варијанте вируса.

Светска здравствена организација класификовала је варијанту Sars-Cov-2 Б.1.1.529 као „забрињавајућу варијанту“ и службено је назвала „Омикрон“. Случајно или са намером додатног страха прескочена су два слова грчког алфабета.

Ово је било колико предвидљиво толико и потпуно бесмислено. „Варијанте“ су само средство да се пандемијска прича развуче.

Прочитајте још:  Белорусија се прикључила финалној фази клиничких испитивања руске вакцине

Ако желите тачно знати како ће варијанта Омикрон утицати на историју, The Guardian је направио згодан водич „Продаћемо вам ове глупости у наредних неколико недеља“ :

– Омикрон варијанту је лакше пренети, али се још увек не зна је ли опаснија / све опције отворене).
– Долази из Африке и вероватно је вирус мутирао у телу „нелеченог болесника с AIDS-ом“ (они су плодно тло за опасне „мутације“).
– „Има двоструко више мутација него Делта… Научници верују да је већа вероватноћа да ће вирус заразити – или поновно заразити – људе који су имуни на претходне варијанте.“ (Подривање природног имунитета, продаја допунских вакцина, одржавање тактике застрашивања).
– „Научници су забринути“ да тренутне вакцине против новог соја можда неће бити довољно учинковите да их је потребно „подесити“ (набавите своје допунске вакцине и нови бустер који још нисмо произвели)
– „Научници претпостављају да ће недавно одобрени антивирусни лекови, као што је Мерцк пилула, бити једнако учинковити против нове варијанте“.
– Вирус се већ шири светом и можда ће бити потребне забране путовања и затварање граница како би се спречило ширење вируса.

Већ видимо припреме за нове “ мере јавног здравља “ док глобалистичка штампа без даха цитира „забринуте“ службенике јавног здравља. Речено нам је да нова блокада неће бити потребна… све док носимо маске и док се вакцинишемо и бла бла бла бла бла бла …

У целини, све је ово прилично опасно као сценарио за следећу годину, и ако су само застрашујуће глупости.

Африка

Занимљиво је да нова варијанта наводно долази из Африке и да је можда „мутирала у телу оболелог од AIDS-а“ јер је Африка већ више од годину дана највећа празнина у наративу о ковиду.

Прочитајте још:  СИНИША ЉЕПОЈЕВИЋ: Епидемија је пројекат који је контролисан од стране дубоке државе – ово је циљ (ВИДЕО)

Африка је далеко најсиромашнији континент, густо насељен, потхрањеност и екстремно сиромаштво ендемски су за многе афричке земље и тамо има више оболелих од AIDS-а него у остатку света заједно. Па ипак: нема ковид кризе.

То је слаба тачка у пандемијској причи, и увек је била.

Прошлог лета британски моделар вируса Неил Фергусон покушао је то објаснити тврдњом да афричке земље у просеку имају млађу популацију од остатка света и да ковид представља само претњу старијим особама. Али пет минута здравог разума оповргава ту идеју.

Постоје болести које су ендемске у великим деловима Африке, али су практично искорењене у већини западних земаља. Колера, тифус, жута грозница, туберкулоза, маларија. Приступ чистој води и здравственој помоћи такође је много ограниченији.

Истина је да би сваки опасан респираторни вирус у тим околностима континент учинио “ крвавим“.

Уместо тога, тек прошле недеље објављено је да је Африка „побегла“ од ковид вируса и да низак број смртних случајева на континенту, са само 6% вакцинисаних, „збуњује“ и „задивљује“ научнике.

Политички, афричке земље показале су далеко мање вере у наратив о „пандемији“ од својих европских, азијских или америчких колега. Најмање два афричка председника – Пиер Нкурунзиза из Бурундија и Магуфули из Танзаније – изненада су умрла прошле године, а њихови наследници су одмах ревидирали своју ковид политику.

Дакле, можда је варијанта Омикрон покушај укључивања Африке у наратив о ковиду који су други континенти већ у потпуности прихватили.

То ће се видети како прича буде напредовала.

Наравно, истина је и да се “афрички” у медијима доживљава као акроним за “застрашујући” и да се ослања на дубоко укорењену ксенофобију западне публике.

Прочитајте још:  Немогуће применити комбиновани модел наставе

Али у сваком случају, Африка је „дуга игра“. Овде је очигледнији и циничнији краткорочни план.

Чаробне таблете

Вратимо се на једну од „Омикрон“ тачака наведених горе у „Гардиану“:

„Нова варијанта“ је већ описана као потенцијално отпорна на вакцине, али НЕ и на нове антивирусне лекове.

Фармацеутски дивови Мерцк и Фајзер раде на „пилулама ковида“ које се хвале у штампи:

Ако се покаже да је Омикрон отпоран на вакцине, али не и на пилуле, владе имају изговор да пожуре с пилулама као што су то учиниле с вакцинама на основу хитног одобрења.

Дакле, можете се кладити да ће тестови ових лекова бити „брзи“. Супер брзи и неприметни. Толико брзо да чак не можете бити сигурни да се то стварно догодило.

У стварности, све је исто.

Шок пред нову годину. Изговор да људи поверују да би њихов Божић могао бити у опасности. Вежба да допустите својим контролорима да се мало поиграју, да извуку још више новца од узрујаних људи који се сада боје варијанте Омикрон и да дате свој допринос све већој цени акција Фајзера.

Откривен у уторак, именован у петак, забрана путовања у суботу. Ужурбано, а можда је и одговор на чињеницу да „пандемија“ губи контролу над људима.

Надајмо се да ће се све више људи пробудити и видети стварност што прича постаје апсурднија.

[table id=1 /]



Експрес.вести

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *