Болесно: У Италији вакцинишу труднице у замену за фото фетуса

0

(фото:Нулта тачка)

Да не престају акције у којима се на све могуће начине покушава да придобије народ на вакцинацију, сведочи пример из Италије, где су пре неколико дана у фокусу биле труднице.

Тренд организовања Отворених дана посвећених вакцинацији појединих категорија људи се наставља, упркос научним доказима који указују на посебан опрез код њих. У прошлости смо видели Дане отворених врата прошлог јуна, на којима је на стотине хиљада деце вакцинисано вакцином Астразенеца, уз пуно овлашћења ЦТС-а.

Касније се показало да је вакцина штетна за млађе од 60 година, а то је утицало да нестане са италијанског тржишта. У том случају било је најмање два смртна случаја као последица тих отворених дана. После младих, чини се да су сада на ред стигле и труднице.



Посебна сесија вакцинације трудница против Цовида-19 која је одржана у суботу 27. новембра од 14.30 до 16.30 часова. Дан посвећен будућим мајкама омогућавао је поред лекара задужених за вакцинацију и наџор у процесу, присуство гинеколога и специјалиста акушера који су били на располагању за све информације и појашњења по том питању.
И као што се често дешавало када су сладолед, пиво и шећерна трска нуђени у замену за вакцину, и у овом случају вакцинација је везана уз накнаду. У замену за вакцинацију, будуће мајке су могле да имају ексклузивну фотографију фетуса.

Шта кажу научне студије. Ови дарови и махнитост у жељи да се труднице вакцинишу по сваку цену би стога сугерисале да је овај третман неопходан и пре свега да је реч о животу или смрти. Али шта нам говоре студије о вакцинацији трудница? Два рада о овом питању су објављена прошлог јуна у Нењ Енгланд Јоурнал оф Медицине и чини се да се у оба јавља опрез. Први од ових радова завршава се следећом изјавом:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Фаучи је вршио најмонструознија дела над сиромашном децом осамдесетих

Прелиминарни резултати нису показали очигледне безбедносне сигнале међу трудницама које су примиле мРНА вакцине. Међутим, потребно је праћење већег броја жена вакцинисаних у раној трудноћи да би се добиле информације о стању мајке, трудноће и бебе.

Прилично јасна изјава која изгледа да је на истој линији као и друга студија, која остаје на опрезној линији чак и у ажурирању направљеном прошлог октобра. „Међутим, не може се утврдити пропорција ризика од побачаја међу учесницима вакцинисаним у првих 20 недеља гестације јер информације о праћењу још нису биле доступне за већину ових људи. Укратко, премало времена за доношење јасних одлука и пре свега премало људи на којима је серум тестиран. Зашто онда вршити сав овај притисак на труднице, када у светлу ових студија избор треба у потпуности препустити слободном информисаном избору мајки?

[table id=1 /]



Нулта тачка

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *