Хиљаде Холанђана протестовало у Утрехту против ограничења уведених због ковида

0

Izvor: REUTERS/Eva Plevier

Хиљаде људи марширало је кроз холандски град Утрехт у знак протеста против владиних мера затварања због коронавируса. Демонстрације су завршене без инцидената уз присуство великог броја полиције која је пратила колону.

Један од демонстраната Сиебке Копман је рекао да протестује из више разлога а не само против ограничења која је увела холандска влада због ковида-19.

„Приватизација здравства и образовања, уплитање у међународне сукобе који немају никакве везе са Холандијом, мислим да морамо имати више права одлучивања у тим стварима“, рекао је он.



Холандска влада је увела делимично затварање пре три недеље и пооштрила га пре недељу дана после рекорног броја заражених од избијања епидемије.

Новим мерама је ограничено радно време до 17 часова ресторанима, продавницама које не продају неопходну робу и другим јавним местима.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Стопе заразе у Холандији ове недеље су почеле благо да опадају, али су и даље близу рекордних.



Демонстрације у лучком граду Ротердаму, пре две недеље, прерасле су у улично насиље па је ;полиција пуцала на изгреднике и ухапсила више од 50 људи.

Холандски институт за јавно здравље саопштио је данас да је 18 путника који су се вратили у Холандију из Јужне Африке пре нешто више од недељу дана били позитивни на омикрон сој корона вируса. Институт је раније саопштио да је 14 људи инфицирано новим сојем.

Више од 600 путника стигло је из Јужне Африке 26. новембра, када је холандска влада увела забрану летова због новог соја омикрона.

[table id=1 /]



Н1

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *