У току је протест еколошких активиста: Блокирани мостови у Београду

0

(фото:Србин инфо)

Протестно окупљање више еколошких удружења и њихових истомишљеника почело је у Београду. Блокиран је аутопут, Газела и Бранков мост, као Пупинов и Панчевачки мост, кружни ток на Новом Београду и Славија.

Демонстранти су виђени да блокирају раскрснице новом методом – перманентним прелажењем пешачког прелаза.

На Панчевачком мосту су виђени људи који у рукама носе децу да би прешли.



На Газели у колони аутомобила који не могу да прођу налази се и возило Хитних интервенција Јавног стамбеног које је кренуло на интервенцију јер се у једној зграду у улици Јурија Гагарима налази жена која је заробљена у лифту.

Група демонстраната наводно је каменовала аутобус који саобраћа на релацији Обреновац – Железник.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

На Новом Београду, код кружних токова и мостова формиране су велике колоне аутомобила у оба правца и возачи су постали већ нервозни, преноси Тањуг.

Градска “Чистоћа” извинила се Београђанима због неиспражњених контејнера.

На аутопуту код Бубањ Потока око 14 часова саобраћај се одвија несметано, јавља Тањуг.

У Новом Саду је око 14 часова почела блокада моста Слободе, који спаја Нови Сад и Сремску Каменицу, са новосадске стране.

У Ваљеву скуп који је предвиђен да се реализује без блокаде соабраћаја у 14 часова у организацији народног покрета “Марш с Колубаре” није ни започео јер је у исто време група од око 200 грађана блокирала саобраћајницу Ваљево-Београд.

Тренутно је саобраћај блокиран на око 500 метара код саобраћајнице Ваљево-Лајковац, код продавнице Еуропром у Попучкама. На лицу места су јаке полицијске снаге.

Организатори зову на мирне блокаде путева. Подсетимо, протести су почели прошле седмице као протест против два закона који, према мишљењу активиста, утиру пут за подухват Рио Тинта у долини Јадра.

Прочитајте још:  Стиже НАТО појачање Кфору - да ли да брани терорисане Србе или да још више помаже Приштини

У престоници се гужве очекују на неколико локација у главном граду, због чега је већ сада приметно веће присуство припадника полиције. Како је најављено, у Београду ће бити блокиран или успорен саобраћај на целом потезу аутопута кроз престоницу, од Бубањ Потока до Аеродрома, али и на већим кружним токовима попут Славије, Аутокоманде и код општине Нови Београд.

Министарство унутрашњих послова данас је поновило у саопштењу да је свака блокада саобраћаја кршење закона, као и одржавање непријављених скупова.

Осим у Београду, протести се одржавају на још 53 локације.

[table id=1 /]



Телеграф.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *