Завршен Суљов протест у Новом Пазару

0

Нови Пазар (http://www.tonp.rs/)

Након једночасовне блокаде центра града у Новом Пазару, завршен је протест ” Пазар уСтаје ” који је био организован од стране грађана Новог Пазара, који су на овај начин изразили незадовољство везано за доношење новог закона, али и показали незадовољство односом државе према Бошњацима у овом делу земље, а посебно стављајући акценат на неправду која је последњих година учињена породицама Бакан, Скареп и Маврић.

Окупљени грађани су мирно стајали на кружном току у центру града, није забележен никакав инцидент. Оно што је занимљиво јесте чињеница да није било приметно појачано присуство полиције у униформама, али је и те како био приметан повећан број инспектора у цивилу који су са стране снимали и фотографисали учеснике скупа.

Окупљени грађани се солидарушу са осталим грађанима Србије и исказују задовољство да је протест организован и у Новом Пазару јер на тај начин показују да ни грађани овог града нису задовољни тренутном влашћу у земљи.



“ Нека оде ова слика, ми нисмо за Вучића, нисмо за ову власт, то што има кључ града као почасни грађанин, то су му дали његови коалициони партнери а не ми грађани Пазара “ рекао је Сафет, један од окупљених грађана за наш портал.

Око стотинак грађана се на крају протеста мирно разишло и сада је саобраћај у центру града нормализован.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Подсетимо, лидер СДА “Санџака” Сулејман Угљанин који Србију назива фашистичком немани, позвао је недавно своје присталице да се придруже “грађанским протестима”.

[table id=1 /]



Васељенска ТВ/Нова Рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *