Најављују нову, смртоноснију пандемију од ковида!?! ХИСТЕРИЈА се наставља!

0
елите

Foto: Profimedia

Будуће пандемије би могле бити смртоносније од тренутне ковид кризе, паничила је Сара Гилберт, професорка Универзитета Оксфорд и једна од креатора вакцине “Оксфорд/АстраЗенека”.

Гилберт упозорава и да би вакцине могле бити мање ефикасне против Омикрон соја и да би људи требало да буду опрезнији док се не добију додатне информације о овој варијанти, преноси BBC.

“Ово неће бити последњи пут да вирус прети нашим животима. Истина је да би следећи могао бити гори. Могао би бити заразнији, смртоноснији, или и једно и друго- изјавила је Гилберт.



Поручује и да је потребно више средстава за повећање спремности на пандемију и како се не би изгубили резултати остварени до сада.

-Напредак који смо направили и знање које смо стекли не смеју бити изгубљени – изјавила је Гилберт.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Говорећи о Омикрон соју, она је истакла да његов шиљасти протеин садржи мутације за које се зна да повећавају преносивост вируса.

“Али постоје додатне промене које могу значити да антитела створена вакцинама или инфекцијом другим варијантама могу бити мање ефикасна у превенцији инфекције Омикроном” – изјавила је Гилберт.

Британска влада је у суботу објавила да ће путници који путују за Велику Британију сада морати да се тестирају на ковид пре одласка, у покушају да ограничи ширење Омикрон соја.

Велика Британија је јуче забележила 86 нових случајева Омикрон соја, чиме је укупан број заражених новим сојем до сада порастао на 246.

У преводу, “игра” са нашим животима се наставља.

[table id=1 /]



Нулта тачка

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *