Вијетнам: Троје деце умрло, 120 ученика хоспитализовано после вакцинације!

0

REUTERS/Dado Ruvić

Након боцкања деце у Вијетнаму, троје је мртво, а 120 има тешко савладиве нуспојаве.

Thanh Hoa је суспендовао употребу серије вакцине Фајзер ковид-19 након што је више од 120 ученика хоспитализовано после вакцинације.

“Овај чланак је објављен 2. децембра, а за само 3 дана од када су почели да вакцинишу децу, 30. новембра, документовали су преко 120 деце која су патила од нежељених реакција. И вероватно је много више њих остало непријављено.



Централна покрајина од 30. новембра вакцинише децу узраста 15-17 година вакцином Фајзер ковид-19. Међутим, више од 120 деце примљено је у болнице након што су показивали симптоме као што су мучнина, висока температура или тешкоће са дисањем, саопштио је у четвртак покрајински центар за контролу болести (CDC).

Њих 17 је имало тешке реакције, али се њихово здравствено стање стабилизовало и настављају да се прате у болници, саопштио је центар. Власти Thanh Hoa тек треба да потврде узрок њихових симптома.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Директор CDC-а Thanh Hoa Luong Ngok Truong рекао је да је провинција престала да користи тренутну серију вакцина. Још имамо друге серије, такође Фајзер вакцине, тако да ћемо наставити са вакцинацијом деце“, рекао је он.

Обустављена серија би била стављена у складиште и касније би се могла користити за друге групе попут одраслих, додао је Truong.

Ву Ван Чин, директор Опште болнице у округу Ха Трунг, рекао је да су нуспојаве након вакцинације нормалне, али је већа вероватноћа да ће се десити код деце него код одраслих.

„Оне који имају реакције или се онесвесте морају да се раздвоје како не би дошло до ланчане реакције“, рекао је Чин.

Прочитајте још:  Грчки парламент гласао за закон о истополним браковима

CDC Thanh Hoa дистрибуирао је око 117.000 доза вакцине ковид-19 у 27 округа и градова. Примењено је преко 56.700 доза.

Током протекле недеље, троје деце је умрло након вакцинације вакцином Фајзер ковид-19 у Бац Гиангу, Ханоју и Бинх Пхуоц. Узрок смрти је утврђен као “претерана реакција на вакцину”.

“Када експериментални лек убије више људи, то није „претерана реакција“, то је доказ да лек има потенцијал да убије.

Прошле недеље, четири радника у фабрици ципела Ким Виет компаније Thanh Hoa умрла су након вакцинације Vero Cell ковид-19, такође због „нуспојава“.

[table id=1 /]



Нулта тачка

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *