Најављен крај пандемије? „Ковид ће наставити да бледи како улази у трећу годину“

0

Како долази време у којем почињу да се имплементирају остале агенде, тако се са једне стране најављује крај корона хистерије док се са друге “гасира” са уценама, присилом, дискриминацијом и терорисањем оних који нису прихватили глобалистичку игру.

Овој првој тези у прилог иде најновији текст из “Гардијана” у којем се прича о крају такозване пандемије и њеног прелазак короне у ендемски тип вируса.

Пол Хантер, професор медицине британског универзитета Истошна Англија рекао је а Гардијан формулише да је мало вероватно да ћемо успети да искоренимо ковид 19, али друштва су и раније учила како да живе са болестима. Са непредвидљивим избијањима епидемије која се и даље дешавају широм света и појавама варијанти попут омикрона, свет је и даље добрано у пандемији.



Али, добра је вест како они кажу да се већина научника слаже да ће пандемија једном окончати – иако је тешко предвидети тачан период – те да ће вирус постати ендемски, пише “Гардијан”.

Кад ће коначно да прође пандемија?

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Пандемија ковида неће трајати заувек. Вероватно ће наставити да бледи како улази у своју трећу годину, оживљавајући са новим сојевима и повлачећи се пред вакцинама, рестрикцијама и другим мерама. Али, чак и ако се корона вирус никад не искорени, имунитет људи ће се побољшати и свет ће бити у стању да живи са ковидом, у чему се стручњаци генерално слажу.

Велика већина стручњака за инфективне болести мисли да је SARS-CoV-2 ту да остане. Унуци наших унука ће и даље хватати вирус, али ковид, болест, ће постати део наше истерије како инфекција прелази у само још један узрок обичне прехладе – рекао је CNN-у Пол Хантер, професор медицине британског Универзитета Источна Англија.

Прочитајте још:  Другог таласа неће бити: Француски доктор о најавама новог ширења короне

Међутим, ту постоји једно значајније питање – колико ће нам требати да стигнемо дотле?

Одговор је добрим делом у нашим рукама. Пандемије ишчезавају као последица људских напора, попут развоја вакцине, праћења контакта, анализе генома, мера задржавања и међународне сарадње. Свет, дакле, има алатке да оконча пандемију што је брже могуће, међутим, проблем је у томе што се те алатке не користе на најбољи начин, чак ни након 20 месеци пандемије.

“Ово је велико питање. Никад није био план, а и даље га нема на глобалном нивоу. Нисмо добри у решавању глобалних криза као свет. Немамо инфраструктуру, руководство или одговорност”, рекла је CNN-у Андреа Тејлор, помоћница директора програма Глобалног здравственог института Дјук.

[table id=1 /]



Нулта тачка

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *