Јерменија: Послодавци могу да отпусте невакцинисане раднике и оне који одбију да се тестирају

0

(Фото Бета/АП)

Парламент Јерменије усвојио је данас закон који ће послодавцима омогућити да отпуштају раднике који одбијају да пруже доказ о вакцинацији против ковид-19 или негативан резултат теста.

Ново правило следи августовску наредбу Министарства здравља која је од грађана Јерменије захтевала да својим послодавцима доставе доказ о вакцинацији или негативан ПЦР тест сваке две недеље или ће бити кажњени, пренео је Ројтерс.

„Уколико запослени не достави потврду о вакцинацији или негативан тест на ковид-19, послодавац има право да удаљи запосленог са радног места, суспендује му плату и отпусти запосленог, ако не проведе 10 радних дана из тог разлога на послу”, рекао је заменик министра за рад и социјална питања Рубен Саргсјан, јавља Танјуг.



Нови услов о вакцинацији неће се односити на председника земље, премијера, посланике, омбудсмана, судије Уставног суда и низ других званичника, рекао је Саргсјан.

„Овај изузетак је установљен из разлога што су те функције или (институционалне), као што је случај са посланицима или се њихови носиоци постављају у складу са Уставом”, рекао је он.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Политика

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *