“Зашто би нас условљавали да формирамо ЗСО? То је штетно и опасно”

0

Ilustracija: Shutterstock/PredragLasica

Условљавање Косова од стране ЕУ и Србије да се формира ЗСО неће донети напредак у дијалогу.

То је изјавила посланица покрета Самоопредељење Арбереш Криезиу – Хисени, преноси Косово прес.

Она је рекла да се Косово поново условљава са ЗСО уз образложење да ће то довести до визне либерализације.



“То се није десило ни када смо били условљени разграничењем, тако да не треба прихватати још једно условљавање, јер смо постигли позитивне резултате у погледу испуњавања критеријума. Ако смо у праву да нисмо испунили критеријуме за визну либерализацију, зашто би нас онда условљавали другим питањем а то је ЗСО, поготово што је реч о етничком удружењу које је штетно, опасно и које доприноси нефункционалности наше државе”, рекла је она.

Криезиу – Хисени додаје да је извршна власт спремна да направи заједничку државну агенду за дијалог са широким политичким спектром, али не на брзину и уз прилагођавање интересима Србије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Ми треба да направимо заједничку агенду која је у интересу наше државе, у почетку да се Србија сложи са том агендом, а ми исто то да урадимо са агендом коју они праве. Али ми не гурамо напред агенде које одговарају само једној страни, а не другој, посебно агенде које штете интегритету, суверенитету и политици једне стране, у овом случају Косова”, рекла је она.



Према њеним речима, влада је заинтересована за напредак у дијалогу око кога се слажу обе стране, уместо што се прича о питањима која су у интересу само једне стране.

“Желимо да нас равноправно третирају, показујемо да смо спремни и нисмо слаба страна као у прошлости у дијалогу, која је била спремна да потписује бескрајне споразуме од којих је Србија а не Косово имало користи”, рекла је посланица Самоопредељења.

Прочитајте још:  СРПСKА ДОKТОРKА ШОKИРАЛА НАЦИЈУ: Ево који човек треба да падне да би пао Вучић

Б92

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *