НА МОЈЕ ОЧИ СУ НАМЕШТАЛИ ЖРЕБ, ОВАКО ТО РАДЕ: Бивши председник ФИФА открио шта се дешава са куглицама пре извлачења!

0
фифа

(фото:Профимедиа)

Након жреба осмине финала Лиге шампиона који је поновљен, подигла се велика бура у јавности. УЕФА је морала да понавља жреб, а навијачи су помислили да је намештен. Да ли је то уопште могуће? Ако питате Блатера, не да је могуће – него је то и видео својим очима.

Понедељак у Ниону био је веома напет пошто су жребови за УЕФА такмичења трајали више од три и по сата. То наравно није било планирано, али је због велике грешке при извлачењу парова Лиге шампиона било и неопходно.

Након што је читав свет почео да прича о киксу када су прво спојени Виљареал и Манчестер јунајтед, који су већ играли у групној фази и били су “забрањени пар”, а потом и заборављању куглице са именом “црвених ђавола” приликом извлачења ривала Атлетико Мадриду, УЕФА је морала да призна гаф и понови извлачење.



Убрзо су се огласили и објаснили да је у питању била софтверска грешка, и да због тога испочетка морају да извлаче нове парове, али је штета већ била направљена и они који не верују у поштење УЕФА добили су нови “доказ” тој тврдњи.

На друштвеним мрежама одмах је почела да се води полемика о томе да ли су жребови намештени, односно да ли је у овом конкретном случају УЕФА желела да дође до дуела Кристијана Роналда и Лионела Месија, па је баш због тога Јунајтед “прескочен” и сасвим случајно упарен са Пари Сен Жерменом.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

УЕФА ће наравно негирати овакве оптужбе, али занимљиво је да је бивши председник ФИФА Сеп Блатер говорио пре пет година на ову тему и открио технике за намештање жребова.

Прочитајте још:  ШОК ЗА ДИНАМО: УЕФА жестоко казнила шампиона Хрватске

Да ли је могуће наместити жреб загревањем и хлађењем куглица уочи почетка церемоније?

“Наравно да је могуће, смо је потребно некако означити куглице. Рецимо, загрејати их или охладнити… То није постојало на жребовима ФИФА, али сам присуствовао жребу, на европском нивоу, где се ово десило”, казао је контроверзни Сеп Блатер у интервјуу за шпански “Ла Насион”.

Очигледно је да је мислио на неки од УЕФА жребова, само нећемо сазнати да ли на клупском или репрезентативном нивоу, али требало би узети у обзир да је годинама већ у рату са овом организацијом.

“То се никад није догодило код нас у ФИФА. Сигурно је да је могуће, али се код мене није десило. Никада”.

Новинар је затражио још детаља о намештању жребова.

“Пре почетка жреба ставе куглице у фрижидер. То је једноставна техника да одредите које су лоптице хладен, а које топе. У тренутку када их додирнете, ви знате…”, закључио је Сеп Блатер и тада покренуо лавину, међутим до сада ни код УЕФА ни код ФИФА није утврђено да је било намештања жребова.

А, шта ви мислите?

Мондо

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *