Није шија него врат: Фајзеров специјалитет само за противнике игле, уместо вакцине – попијте пилулу!

0
фајзер

Фајзерова пилула против ковида ефикасна је против тежих облика болести и у случају најновијег соја омикрон, који се појавио у Јужној Африци, показују резултати испитивања, саопштено је из Фајзера. Поручују да уколико се одбори лек “паксловид”, већ за неколико недеља може да буде доступан оболелима од ковида у САД.

У саопштењу извршног директора Фајзера Алберта Бурла се наводи да је компанија сигурна да ће ова пилула, ако буде одобрена за употребу, “значајно допринети сузбијању пандемије”.

Прошлог месеца Фајзер је тражио одобрење за употребу лека под називом “паксловид”.




Очекује се да подаци из нове студије убрзају процес одобрења пилуле за употребу. То би значило да Американци који добију вирус у наредним недељама већ могу да рачунају на Фајзерову пилулу.

Фајзер је саопштио да би било идеално да се лек употреби у прва три дана од појаве симптома и да ће у том случају могућност хоспитализације бити смањена за 89 одсто. Ако се лек прими у првих пет дана од појаве симптома, могућност хоспитализације се смањује за 88 одсто, тврде из Фајзера.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Резултати из студије добијени су на анализи 2.246 невакцинисаних волонтера који имају висок ризик од добијања тежих симптома, такође су рађена и мања клиничка испитивања која су објављена прошлог месеца.

Фајзер је саопштио да је 0,7 одсто оболелих који су примили лек хоспитализовано у периоду од 28 дана, а није било смртних исхода.

С друге стране, 6,5 одсто оних који су примили плацебо морало је у болницу, а било је и смртних случајева.

Прочитајте још:  ЛУДИЛО: Мора и четврта доза, скраћује се важење ковид пропусница на 3 месеца!?

РТС, WASHINGTON POST

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *