Општински функционери добијају новац као „социјални случајеви“

0

(фото:Нова.рс)

Општина Алексинац трећу годину заредом исплатила је функционерима и радницима Опшинске управе такозвану солидарну помоћ.

АУТОР текста: дипломирани економиста у пензији Саша Миликић

Наиме, претходне две године исплаћивано је 40.000 динара, међутим ове године постоје две категорије. Они који имају плате веће од 50.000 динара добили су 47.000, а радницима који имају примања мања од 50.000 исплаћено је 53.000 динара.



Председник општине Далибор Радичевић, његова заменица Маријана Радивојевић, председник Скупштине Ненад Станковић, начелник управе Дејан Милошевић и остали функционери добили су по 47.000 динара солидарне помоћи.

Ова помоћ функционерима општине Алексинац исплаћена је из буџета локалне самоуправе и то „за побољшање социјално-економског положаја“, што значи да се налазе „у тешкој материјалној ситуацији“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ове године иста помоћ исплаћена је и директорки Предшколске установе „Лане“ и свим радницима вртића.

На овај начин преко 25 милиона динара буџетских пара (више од 200.000 евра) подељено је функционерима и радницима општинске управе и вртића уместо да је усмерено на неке инфраструктурне пројекте, унапређење образовања, пољопривреду или за помоћ најугроженијим становницима општине.

Солидарна помоћ је вид социјалне помоћи регулисан Колективним уговором за запослене у јединицама локалне самоуправе, који предвиђа да се ова помоћ даје у посебним случајевима као што су тежа болест, помоћ за ортопедска помагала или као помоћ у тешкој материјалној ситуацији.

Иначе, Општина Алексинац спада у последњу (четврту) групу развијености и једна је од најнеразвијенијих локалних самоуправа у Србији.

Нова.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *