Шкотска: Нова нормалност укинула жене

0
шкотска

шкотска(фото:АП)

Шкотској – планинској сепаратистичкој енклави северно од Енглеске – нова нормалност поставила је још један рекорд. Локални полицајци су се сложили да силоватељ има право да се идентификује по било ком полу приликом хапшења. Па, односно може да се назове женом, а пандури ће то морати да запишу у протокол и запишу. И третирају га у складу са тим.

Предности криминалца су очигледне. Ако се на суду докаже да је крив, адвокат може говорити о неподношљивим патњама свог клијента. Описати како се осећао као жена цео живот и патио. И онда одједном погледа: пролази природна жена, узео ју је и силовао – од велике душевне боли. И сада се може ослонити не на затворску казну, већ на психолошку рехабилитацију.

Па ако број не прође, зликовац ће у женски затвор. Тамо су услови много блажи, заточеницима ће се моћи ругати за слатку душу. Неће бити тешко силовати следећу жртву, такви преседани већ постоје.



Последњих година, криминалци силовања у британским затворима имају навику да се декларишу као трансродни. У оквиру овог случаја, они су тражили хитно пребацивање у женске затворе. Само су невероватни напори адвоката и заштитника људских права успели да успоре овај процес. И ево га опет.

Истовремено, само шкотско законодавство је састављено на старински начин, у складу са биологијом и здравим разумом.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Присилни полни однос уз помоћ пениса сматра се силовањем. Али у исто време, сада власник може да се прогласи женом.

И знате, тако да би ова невероватна прича прошла незапажено. Никад не знате шта још нисмо видели? Али, на срећу, списатељица Ј.К. Ровлинг живи у Единбургу . “Не могу да ћутим!” – рекла је она и на свом Твитеру исмевала иницијативу шкотске полиције. И свет је заиста на тренутак помислио: идемо ли тамо?

Имајте на уму да морате бити аутор суперпопуларне дечије бајке, најбогатији писац на свету, суперзвезда и идол неколико генерација – и тек тада имате прилику да кажете: момци, може ли силоватељ да се прогласи жена? А, можда ће те чак и чути.

Прочитајте још:  Украјински политиколог поручио сународницима: Гинете да би жене остављали Пољацима (видео)

Ово није први пут да се Ј.К. Ровлинг заузела за своје сестре преко пута. Последњи пут је била огорчена што су трансродне особе жене почеле да називају „менструацијом“. За шалу по овом питању, добро је схватила. Корпорације су раскинуле уговоре са њом, глумци који су се прославили у ” Хари Потеру ” одрекли су је се, издавачи су одбијали да штампају књиге, а претплатници су ухватили мрзњу на друштвеним мрежама.

И узгред, њен демарш није довео ни до чега. Реч “жене” доследно и методично се чисти из савременог речника. Главни медицински часопис „Ланцет” већ вас и мене, драги читаоци, назива „телима са вагинама”. Постоји и опција “ови, са јајницима.” А “жене” више не постоје, ово је сада дубоко застарела и прилично непристојна реч.

Међутим, ту се прича није завршила. У новембру су трансродни активисти објавили фотографију Роулингове куће и адресе на друштвеним мрежама. Одмах је добила претње смрћу. Надам се да ће светска слава и вишемилионски капитал омогућити писцу да се спасе. Али приметите како се прича брзо окренула: од одбране трансродних особа, дошли смо до закључка да жена која је говорила против овог лудила апсолутно ризикује свој живот.

Да ли су животи жена уопште важни? Ово је веома упитно. Једно је ако имате геј оријентацију, тамну боју коже, инвалидитет, ментални поремећај, зависност или боље – све то заједно. Али ако ово не постоји, а ви такође дозволите себи да говорите против нове нормалности, нико вам неће дати ни новчића.

На свој начин, тужно је гледати како ватрене феминисткиње потпадају под дистрибуцију. Радикали, који су се деценијама давили против патријархата, побожно су следили дневни ред, редовно оклевајући са партијском линијом. А онда је дошла невоља, одакле нису очекивали.

У октобру је Универзитет у Сасексу отпустио 48-годишњу теоретичарку рода Кејтлин Стоук. Имала је смелости да тврди да трансродне особе нису жене и да је немогуће променити биолошки пол. Ствар се није ограничила само на отпуштање. Студентски активисти су претукли Стоук и гурнули је под аутобус. Данас писцу прете убиством и малтретирају га на друштвеним мрежама. Стоук нема пара за обезбеђење, за разлику од Роулинг. „Помери се“, флегматично јој саветују полицајци.

Прочитајте још:  Кажњен британски премијер: Полиција завршила истрагу

Увек је тужно гледати како револуције гутају њихову децу. Дантон прети Робеспјеру на путу до гиљотине. Робеспиерре одлази тамо неколико месеци касније. Верховенски старији, брбљајући ужаснуто Верховенском млађем: “Није то… не то…”

Ужас је што нас садашња револуција у законима, моралу, моралу, заправо, баца у дубоку архаичност. Све ове дивље иницијативе имају за циљ стварање неколико привилегованих класа – где ће се гејеви, лезбејке, транс, куеер и све нијансе дуге ујединити у пакленој борби – и маргинализовати већину на најбруталнији начин.
Од свих ових обрачуна, који почињу тако невино – спором око заменица „он“, „она“, „они“ – највише страда већина жена. То су уобичајени цисгендер, односно љубавни мушкарци, радни људи, труднице и породиље. Чини се да их у новој нормалности уопште нема. Они буквално стварају и живот и богатство наше планете, али изгледа да их нема.
Не можете их звати женама. Пребити, силовати и убити – за слатку душу, главно је то под правим сосом. Увреда, ругање – па, наравно. Није ли ругло када се необријани момци приказују као ритмичка гимнастика или рекламирају производе за женску хигијену?

Експлоатисати, а не обезбедити најчешћа права као што су гласачки листић или породиљско – да, молим. Да ли сте видели многе активисткиње које би се бориле за нека права права правих жена? Па не знам, за породиљско одсуство, на пример? Јок. Уместо тога, из неког разлога, активисти се фотографишу у топлесу. Или реп у храмовима.
У биоскопу, моди, шоу бизнису нема нормалних жена. Сада ће и даље бити очишћени од спорта – биће само трансродних особа. На Земљи постоје милијарде жена , али оне немају свој глас. У ствари, ово је најпотлаченија и осуђена на глупост – не, не мањина, већ већина човечанства. А у нови гето их терају оне западне земље у којима су, чини се, жене у своје време могле да остваре неку врсту равноправности.

„Ево ја стојим пред тобом, обична Шкотланђанка, претучена од трансродне жене, уплашена од хомосексуалаца“, могли су да кажу за себе. Трик је, међутим, у томе што ово нема где да се каже, немају трибину. И реч “жена” је такође скоро непристојна.

Прочитајте још:  Велика Британија подржава Црну Гору у борби против малигних утицаја Србије

Ове јесени , 21-годишњи студент Мило Аире-Морган, мушкарац, постао је представник за жене у Студентској унији Кембриџа . Он је одмах издао декрет у коме је експлицитно изјавио да су „биолошке жене“ инхерентно екстремно десничарске (читај „фашистичке“) и од њих намерава да заштити трансродне особе и представнике других „маргинализованих полова“.

Па, разумемо да Кембриџ није само универзитет. Ово је ковачница партијских кадрова и ако се млади Мило не узнемири, и даље ћемо га видети на челним позицијама глобалне бирократије. Тренд, међутим.

Одговарајући на питање које ће сигурно стићи: зашто пишете о овоме? – онда, зашто смо пре годину дана писали о порасту цена у Енглеској и Сједињеним Државама : да упозоримо на шта да се припремимо. Нажалост, још увек живимо у глобализованом свету. И наши старији Верховенски, стењајући и стењајући, покушавају да се уклопе у тренд. У угледним новинама прочитао сам рецензију уваженог старијег критичара и видео како он жену директорку мора да назове „редитељицом“. Добар је критичар, увек је писао „сјајно суптилно и паметно“, а сада се јасно види како му то управља. И како покушава да буде помало ироничан у вези са оним што се дешава. Као да се шалим.

У ствари, у томе нема ништа смешно. Сви ови “аутори”, “редитељи”, други новоговор – све је то чисто ругање женама. Слушајте руски језик! Како овај суфикс -к- заправо звучи. Када су у 19. веку хтели да презриво говоре о једној глумици, називали су је „глумцем“.

Татјана Лиознова , Лариса Шепитко , Динара Асанова – да ли су били директори? А Маиа Плисетскаиа , испоставило се, плесачица? Галина Вишневскаја као певачица, а Марина Цветаева као аутор? Само чујеш како звучи.

Дискриминација жена почиње овим симпатичним експериментима Невспеак-а. И завршава се са оним што сада видимо у Шкотској. А ово је веома кратак пут, само неколико година. Хајде да не идемо овим путем.

Викторија Никифорова/РИА НОВОСТИ

Превод:Васељенска ТВ

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *