Нови протест мештана села код Зрењанина, најављују свакодневне блокаде

0

Foto: N1

И ове суботе око 300 мештана више банатских села зрењанинске општине Томашевца, Удзина, Ботоша и Орловата блокирало је на сат времена мост преко Тамиша, који функционише као међународни пружни пут.

Како су јавили мештани, четири воза била су блокирана. Реч је о мосту на ком је друмски саобраћај од марта 2020. године забрањен због реконструкције, али њиме и даље саобраћају возови.



Недавно су испред моста постављене бетонске блокаде, да би се спречио пролазак возила и грађана.

Мештани за Н1 кажу да су због вишегодишњег проблема „одсечени“ од света и да је за око 20.000 становника околних села мост од виталног значаја, јер је директна веза за магистрални путни правац ка Београду и Зрењанину.



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Иначе, мештани су мост блокирали и прошлог викенда, а у петак их је посетио градоначелник Зрењанина Симо Салапура. Како су грађани присутни на састанку са градоначелником рекли није договорено ништа што би их уверило да би проблем ускоро могао да буде решен.

Zrenjanin protest mestana
Фото: Н1

Мештани најављују да ће од среде почети са свакодневним блокадама.

Н1

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *