Сукоб полиције и демонстраната на антиковид протесту у Лондону

0

Screenshot/Ruptly

Демонстранти који се буне против ковид мера сукобили су се са полицијом током протеста у центру Лондона, након што су званичници истакли да су „изузетно забринути“ због епидемиолошке ситуације у главном граду Велике Британије.

„Митинг за слободу“ који је организовало неколико „група отпора“ почео је у подне на Тргу парламента.



Његови учесници протестују због обавезне вакцинације за особље Националне здравствене службе, недавног увођења ковид-пасоша и других мера повезаних са пандемијом. Нико од њих не носи маске нити држи дистанцу, а многи држе транспаренте против „медицинског апартхејда“ и „тираније“, уз „Љубав побеђује“.

Дошло је до сукоба између демонстраната и полицајаца, иако се генерално чини да је протест протекао мирно.



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У међувремену, градоначелник Лондона Садик Кан рекао је да је „изузетно забринут“ због брзине ширења нове варијанте ковида – омикрона, која је сада доминантна у престоници. Он је рекао новинарима да све већи број случајева доводи до „великих проблема у вези са одсуством особља и способношћу јавних служби да раде на оптималном нивоу“.

Велика Британија је три дана заредом регистровала рекордан број случајева ковида 19, а више од 93.000 забележених у петак. Такве бројке су наводно навеле владу Велике Британије да размотри увођење новог двонедељног затварања након Божића.

Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *