У Бриселу протести против рестриктивнијих анти-ковид мера

0

(Фото EPA-EFE/JULIEN WARNAND)

У Бриселу су данас одржани мирни протести хиљаде демонстраната, који су се окупили како би протестовали против рестриктивних мера које је увела белгијска влада, а да би се супротставила наглим порастима броја инфекција и појави омикрон соја корона вируса.

Како наводи АП, на демонстрацијама су били присутни полицајци распоређени на улицама у случају инцидената, с обзиром на то да су претходни протести прерастали у насиље, хапшење и повреде.

Неки демонстранти су марширали са плакатима на којима је писало „слободна зона”, „имао сам своју поштену дозу вакцине” и „доста је било”, наводи АП.



Демонстранти су против савета Владе да се вакцинишу, укључујући ту и обавезну вакцинацију здравствених радника, који од 1. јануара ако се не вакцинишу, ризикују да изгубе посао.

Европска комисија са седиштем у Бриселу данас се договорила са фармацеутском компанијом Фајзер/Бионтек да убрза испорука вакцина против корона вируса.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Наводи се да ће компанија испоручити додатних 20 милиона доза вакцина, од јануара до марта државама чланицама Европске уније.



Белгијски протест долази дан након сличних у другим престоницама, укључујући Париз и Лондон, јавља Танјуг.

Земље широм Европе кренуле су са увођењем рестриктивнијих мера како би зауставиле нови талас инфекција корона вируса подстакнут високо преносивим омикрон сојем.

Светска здравствена организација навела је у свом последњем извештају овог викенда да је омикрон сој корона вируса откривен у 89 земаља.

Политика

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *