Амерички генерали страхују од грађанског рата у САД

0
сад

(ЕПА ЕФЕ - С.К.)

Три пензионисана генерала америчке војске тврде да постоји опасност избијања грађанског рата у САД ако Пентагон на време не искорени „потенцијалне побуњенике”. По њиховом мишљењу постоје велике шансе за „још једну побуну”, уколико републиканци поново заузму Белу кућу.

У оштром колумни објављеној у „Вашингтон посту” у петак, пензионисани официри, генерал мајор Паул Д. Итон, генерал мајор Антонио М. Тагуба, и бригадни генерал Стивен М. Андерсон позвали су Пентагон да идентификује слабе тачке и спречи покушај побуне или пуча после избора 2024. године.

Ови генерали сматрају да су амерички војни редови препуни потенцијалних побуњеника, зато траже од Пентагона да их „идентификује, изолује и уклони” пре него што буде прекасно за чистке, указујући истовремено на „узнемирујући број ветерана и активних војних припадника” који су били умешани у догађаје од 6. јануара на Капитолу.



Оцењујући да је „потенцијал за војни пуч веома стваран“, генерали су написали да су „све више забринути због последица избора 2024. године и претње „ смртоносног хаоса унутар војске“.

Као пример такве „побуне“, генерали су навели сукоб Националне гарде Оклахоме са Пентагоном око мандата вакцинације против Ковида 19, називајући то „можда забрињавајућим” знаком надолазећег војног слома од стране припадника војске, , преноси РТ.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бригадни генерал Томас Манчино отворено је пркосио војној наредби за вакцинацију, обећавајући да припадници Националне гарде Оклахоме неће бити кажњени ако одбију да се вакцинишу, упркос претњи Пентагона да ће повући финансирање тих трупа.

Политика

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *