Ђилас: Град Београд даје 18 милиона евра за сајт, да ли сте ви нормални?

0
ђилас, хил

Драган Ђилас (Фото: Јутјуб)

Председник Странке слободе и правде Драган Ђилас рекао је да Скупштина града данас усваја буџет за 2022. годину, којим је између осталог предвиђено издвајање 20 милиона евра за сајт.

„Данас скупштина града усваја буџет за 2022. годину, хвале се да је то рекордан буџет. То је рекордна рупа, дефицит је 11 милијарди динара, скоро 100 милиона евра, помоћ Владе је скоро осам милијарди, донације из Европе 1.200.000.000, све заједно 20 милијарди динара или више од 150 милиона евра је рупа у буџету града Београда“, изјавио је лидер ССП на конференцији за новинаре испред зграде Скупштине Србије.

„Критиковали су кад смо узимали кредите да градимо обданишта и школа, мостове, булеваре… Данас се у Београду ништа не гради као што можете да видите, али зато се узимају кредити од 6,6 милијарди у следећој години, од тога 4,5 од комерцијалних банака по условима далеко горим од оних које дају европске банке, инвестициона и она за обнову и развој. Али не можете добити од њих ако немате пројекте и ако то нису оне ствари које су Београду потребне. Овај буџет је бесмислен, троше се паре за бесмислице“, рекао је Ђилас.



Уверен је, међутим, да неће стићи да ово и ураде.

„Трећег априла долази нова градска власт, ставиће овај буџет ван снаге, а новац ће из градске касе користити за грађане, а не за нови вероватно најбесмилсленији Београд Смарт сити, како су то назвали. У том пројекту су веровали или не за редизајнерани сајт и обједињену онлајн комуникацију градске управе троши 18 милиона евра! За сајт и комуникацију градске управе 18 милиона евра! 10 обданишта може да се направи за тај новац. За адаптивну саобраћајну комуникацију, сад су направљене гужве, нема зелених таласа, све се распало, семафори не раде – 21 милион евра. Поновићу, 21 милион евра“, рекао је Ђилас и додао:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  ДАНАС ЈЕ СВЕТИ АНДРЕЈ ПРВОЗВАНИ: Ево шта данас не ваља да радите, а посебно ако живите у овим деловима Србије

„Два милиона евра за алгоритме машинског учења! Ја сам завршио машински факултет, да су толико плаћали, данас би било много више машинаца него што има. И последња и најбесмисленија ствар, прекидачи. У пројекту Смарт ситија су смислили да потроше 5,5 милиона евра, да како пада мрак на улицама Београда тако се пали осветљење, да буде синхронизовано. Ево, имамо доста кандидате који ће да на прекидач за милион евра да пале и гасе. На прекидач. Да уштедимо 4,5. А ако хоћемо да то биде са потенцијометром, то је мало компликованији посао, то може за милион и по евра, и да остане 4 милиона евра и да свако дете у Београду има бесплатне уџбенике“, рекао је Ђилас и послао поруку градским властима:



„Да ли сте ви нормални? Где је граница, да ли постоји још нешто бесмисленије што можете да смислите у ова 4 месеца, док вас народ отера са власти? Не, ми само да победимо! Док вас народ отера с власти. Јер ово што радите овом граду већ осам година није забележено у његовој историји. Ништа нисте направили, трошите милијарде и милијарде, све што се пипне се распада. Највеће достигнуће које сте направили – отварате за Нову годину једну зграду, колико има спратова не знам колико. Отварате тако што је готово само приземље, и ставили сте стакло, ни то нисте завршили. Некад се у овом граду за Нову годину отварао најлепши мост у Европши, мост који је проглашен највећим грађевинским подухватом у Европи, тако што је био ватромет, и што су највиши државни и градски функционери без говоранција прошетали тим мостом. Тиме смо се некад хвалили. Данас се хвалимо зградама поред обале и укидамо прекидаче. Ништа што је требало да се уради није завшено, све касни. Једино што је добро – трајаће још само 3,5 месеца и овај град ћемо онда опет вратити Београђанима“, закључио је он.

Прочитајте још:  Савет: ОГРОМНА потраживања Београда

Нова / Правда

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *