Милов нациометар: Најпаметнији Црногорци у Хрватској!

0

Мило Ђукановић (Фото: Јутјуб)

На ниске гране смо пали. Посебно Црногорци ван Црне Горе! Памет им мјери велики диктатор, посљедњи комунистички Брозов изданак на Балкану, творац новомонтенегринске идеологије, вођа новог покрета Црногораца за осамостаљивање од самих себе, аутор новог дукљанског и секулићевско-марковићког идеолошког начертанија по којем Црна Гора везе нема са Србима, напротив, већих душмана од Срба у историји, односно од Туђемила наовамо, није имала! Какви окупатори, Турци, Аустроугари, Италијани, када Црну Гору окупирају Срби, е тек је то онда окупација која се памти и преноси са кољена на кољено. Творац тог новог ДПС-овског наопаког начертанија јуче је стигао у Хрватску, изљубио се и изразговарао са Зораном Милановићем (кога је Ведрана Рудан прије неки дан назвала кретеном) и успут посјетио Црногорце у лијепој њиховој, уручио им орден заставе трећег степена и изјавио да су најпаметнији Црногорци у дијаспори!

Па, то може само Мило, некадашњи негатор шаха због шаховнице, инспиратор, како данас тврди, вељеспрког похода на Дубовник 90-тих година и редовни посјетилац црногорских резервиста на том ратишту у то вријеме! Толико биографских скривалица, раскривалица, замки и ступица, зајебанција и идеолошких консолидација мало ко је прегурао преко својих леђа као Мило! Када се он удари у патриотска прса, онда то одзвања не само од Ловћена до Дурмитора, него јечи и у Загребу, чује се до дворане Ватрослав Лисински, а тамошњи Црногорци у партеру и на балкону хрле да виде свога вођу, да га пригрле и да му кажу да у Хрватској за њега увијек има мјеста, да они знају да су они паметни као и он и да су заслужили једни друге, па уколико буде некад стани-пани, има гдје Мило да сакрије главу и позадину и безбједно одгусла што му је од политичког живота остало и за то ангажује цјелокупни загребачки оркестар у Ватрославу Лисинском и почне да пише мемоаре о томе како је Београд окупирао Цетиње! Када почне да пише у сјенци споменика бану Јелачићу у Загребу, има тек онда да видимо шта је то најпаметнија црногорска памет у Хрватској!

Прочитајте још:  Русија је јача

Уколико су Црногорци у Хрватској најпаметнији, какви су онда други, посебно они мученици без отаџбине, а рођени у Црној Гори или су им преци одавде, а живе широм Србије? Уклапају ли се они у Милов паметометар, има ли он децибеле или степене за њихову памет или му нијесу ни до чланака, па не могу ни да ускоче на тај Милов метар? Чим су одлучили да и даље живе у Србији, а не преселе се у Хрватску, јасно је да имају грдних невоља са сивом масом, да им неурони неправилно пулсирају и да им срце превише прескаче и не куца како треба за великог диктатора и његову монтенегринску идеологију! У Србији тај нови црногорски сој, домаћи омикрон, делта вирус, или нова корона која је захватила Мила и његову друштво посљедњих 30 година, нешто се не прима, као да су београдски и остали србијански Црногорци пелцовани против тог (не)соја, па сумњичао климају главом и прелазе у антиваксере и побуњенике против новоцрногорског соја од несоја нове идеологије, мантре и новоцрногорских квазишамана! Нема шта, када Мило каже, Црногорци у Београду и широм Србије су приглупи или барем нијесу довољно паметни као њихови сународници у Загребу. Нема у Београду тог повјетарца са Трешњевке који у Загребу диже тамошњим Црногорцима степен интелегенција на читавих 120 или више децибела, јер у Београду дува кошава и то она хладна са Дунавског кеја, која ошамути и сомове у ријеци, а камоли неће тамошње Црногорце!



То ти је та разлика, клима, плима и осјека, коју посљедњих мјесеци студира наш најуспјешнији најлошији студент Економског факултета и која му је помогла да измјери да су у Загребу Црногорци паметнији од свих осталих, па и од ових у подножју Ловћена, Дурмитора, Бјеласице и Стражарице!

Прочитајте још:  Бити или не бити за Алексу Бечића: Данас одлука о председнику Скупштине

Шта ти је Загреб! Таквих злочина над Србима као што је било над Србима у Хрватској не памти планета, али када их измјери паметометар нашег „паметара“ из предједничког кабинета, испадне да их није ни било и да већих пријатеља Црногорци од Хрватске нијесу имали нити ће имати!

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Која памет, којих паметара, ДПС-овских идеолога и кардиолога. Боже нас сачувај те памети, загребачког повјетарца и нашег предводника новомонтенегринског начертанија и таласа црногорског комунистичког брозовско-ђилавског неопрољећа, мрака и бољшевичке повампирене парадигме и стигме!

Иван Милошевић/Српска24.ме

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *