НИКОЉДАНСКА НАРОДНА ПОСЛАНИЦА

НИКОЉДАНСКА НАРОДНА ПОСЛАНИЦА

Свети Никола (Фото: Јутјуб)

Његовој Светости, преосвештенствима, игуманима, свештеницима, свештеномонаштву и монаштву СПЦ,

Нас не плаши шта раде они, не! Нас не плаши њихова осионост, глупост и зло. Нас узнемирава и жалости то што неки од вас са њима непокајанима, другујете. Нас до бола узнемирава и боли што ви ћутите на зло које они чине овом напаћеном народу. Нас брине и чини несрећним то што ви који представљате нашу помесну и народну Србску православну цркву својим ћутањем и дружењем са горепоменутима дајете пун легитимитет за оно што раде.

А шта они раде? Они србски народ пљачкају и све осиромашише. Они својим поступцима србску омладину протераше са ових простора. Они уводе законе којима штите и промовишу содомију, а Христа терају из Србије. Они уништавају образовање, а шуме, реке и планине, србску земљу натопљену крвљу наших светих предака и мученика они распродаше странцима. А ви пастири Цркве на све то ћутите.Ипак, од свега што чине ови ваши дружбеници најгоре је духовно и морално разарање и урушавање народа Светих Симеона и Саве и то оног истог народа који је до пре само три деценије храбро и часно стајао на бранику истине и правде, на бранику србске отаџбине, Косова и Метохије, насупрот антихришћанском Западу, бившој ‘браћи’ и злочиначкој НАТО сили. Кад се у једном народу уруши морал, тад је тај народ близу коначног пада, пораза и нестанка. Народ огрезао у неморал је мртав народ. А они са којима се дружите и церемоније отварате, којима ордење уручујете управо то чине. Све њихове радње и сва њихова (не)дела су добро позната и она управо воде ка моралном урушавању, па самим тиме и нестанку нашег народа и државе.

Не треба бити много паметан да би се видело како се, уз дозволу власти, јавном промоцијом разврата и блуда, са Пинка и других смеће телевизија као губа шири неморал, али и насиље србском земљом. Шта се тек дешава са Косовом и Метохијом, са лажном ковид ПЛАНдемијом и насилном вакцинацијом, са тв обманама и лажима, са ауто-путевима, са Рио Тинтом, са содомијом и коначно, са креирањем србско-србских сукоба зарад личних и страначких интереса.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Не треба бити родитељ да би се видело шта се дешава са образовним системом и уопштено са образовањем и васпитањем малих Срба, тих будућих носилаца друштва и народа србског. Не морамо бити експерти за људска права да бисмо увидели како содомска мањина тлачи, понижава, вређа србску Цркву, традиционалну породицу, србски народ, самог Бога и Мајку Божју. И све то аминују они са којима ви другујете.А ви? Ви својим ћутањем аминујете њихова недела. У ствари, ћутањем на овакве ствари, Ви издајете и Бога и народ. Има оних који кажу: „Не пишите тако јер нападате Цркву!“ Не, ми не нападамо Цркву, ми прозивамо и позивамо вас србске пастире, архијереје и свештенике, управо да бисмо Цркву и веру сачували, а онда и народ и Србију. И тек ћемо вас прозивати, до последњег даха. Пред Бога ћемо да вас стављамо сваког дана и сваког часа!

Као одговор и вама и нашим евентуалним критичарима, позивамо се на светило Цркве Христове Светог Јована Златоуста, који каже.:Царица хоће да ја будем као мртав; да не видим неправде које се чине, да не чујем гласа тлачених, плачућих и ојађених, да не изобличавам оне који греше. Али, пошто сам ја епископ и мени је поверено старање о душама, ја сам дужан недремљивим оком мотрити на све, саслушавати молбе свих, поучавати и упућивати све и изобличавати непокајане. Јер ја знам да је сигурна пропаст не изобличавати безакоње и не опомињати безаконике. Бојим се да се и на мене не примене речи пророка Осије: Сакрише свештеници пут Господњи (Ос. 6, 9). Јер божанствени апостол наређује карати пред свима онога који греши, да и други имају страх (1. Тм. 5, 20). И он исти учи, говорећи: Проповедај реч, настој у добро време и у невреме , покарај, запрети, умоли (2. Тм. 4, 2). Тако казује Свети Златоусти!

Прочитајте још:  Три молитве светом Николи за здравље и срећу: На сутрашњи празник морају се поштовати ови обичаји!

Насупрот вечном Златоусту, неки садашњи, како би оправдали ваше ћутање, кажу да ви само мудро поступате и да је то дипломатија. А ми питамо: „Да ли је Црква створена и да ли је вековима опстајала на дипломатији или је Црква створена на Христовој крви и Христовој жртви, коју је Он Бог наш поднео за истину и правду Божју!?“ Црква је створена на крви и страдању Христовом за истину и правду свих људи, па и нас Срба и деце наше. Црква се, почевши од самог Господа Исуса Христа, преко апостола, првомученика и мученика, изграђивала и вековима опстајала на исповедању истине и правде, па, ако до тога дође, и на страдању, а не на дипломатском лизању са безбожним, богоборним и у содомију огрезлим властима. Уз Цркву, на исти начин је опстајао и народ србски.
Ни у двадесетом веку није Црква опстала на екуменистичкој свејереси, сергијанској дипломатији, нити на празној филозофији „богослова“ са дипломама, али без вере, на докторандима са јеретичких и језуитских западних универзитета.И у претходном и у свим вековима Црква је увек и искључиво опстајала на исповедању истине и правде, на исповедању вере, на крви Мученика Косовских и Новомученика Јасеновачких и Србских, а чији број неки од вас епископа хоће да умање. На срамоту вашу, баш као што је на срамоту вашу и ордење које овим богоборцима удељујете.

Ваше беседе, које немају ни почетак ни крај ни суштину, су празне и бесплодне. Пуне су празних цитата, фраза и слика које нити шта казују, нити чему поучавају, већ, су просто казано, филозофско мудровање и пресипање из шупљег у празно. Ваше беседе су једно ништа. И ви сами сте ништа уколико сте уз богоборце, содомите, уз криминалце, а не стојите уз гладни и обесправљени народ србски, који вам је поверен на старање.

Уместо да станете уз народ и га поведете путем истине и правде, ви се саглашавате са белосветским олошем, те ћутите о овој ковид ПЛАНдемији, тровању и убијању сопственог народа. Умире вам народ, а ви ништа! Нисте ли се којим случајем запитали како то да од короне страда само православно свештенство и монашто. Напрасно поумираше и патријарх и неки епископи и ко зна колико свештенства, монаштва, а о народу не треба ни говорити, док ове из власти неким чудом корона неће. Но вама ништа није чудно. Ви не верујете ни у шта, па ни у заверу зла против човека. Па да мало савести и свести имате, сазвали бисте Сабор, позвали бисте и посаветовали бисте се са струком, али истинском струком, састављеном од истински верујућих лекара, којих у Србији, хвала драгом Богу, има и који другачије виде ову ковид ПЛАНдемију од званичне струке и Кризног штаба. Али не, ви и даље својим ћутањем гурате глобалну корона агенду под тепих док вам народ умире, а поједини од вас, попут манекена криминалне фармакоиндустрије, још и позивају народ да се вакцинише вакцинама које нити су тестиране, нити су безбедне.

Прочитајте још:  Монахиња Корнелија Рис: Америчко чудо Блажене Ксеније ПетроградскеИ док вам западне службе преко странки-секти и НВО плаћеника деле и завађају паству, ви чешљате своје браде, бирате удобније и економичније аутомобиле и лепше плочице за подно грејање. Шта чекате – србско-србски сукоб и да падне крв у Србији од братске руке, па ћете се онда огласити са неким немуштим саопштењем окупаним лажном бригом и љубављу. Трагедија! Туга! Јад!
Кад је неки од вас сео са простим народом како би отворено поразговарао на теме које муче човека данас?! Никад, сем у случају кад се за медије унапред припреме такви перформанси.

Ваше чувено, Црква није ту да се бави политиком, пада у воду сваким вашим орденом, сваким вашим сусретом са онима који политички воде србски народ. Љубакање, заједнички говори, резање славских колача онима који су донели закон о родној равноправности којим се забрањује Јеванђеље, а Реч Божја, сам Христос истерује из Србије, јесте врх лицемерја и богоборног поступања. Они терају Христа из Србије, а ви их ордењем китите и славске колаче им ломите. Чините Литије улицама Београда са онима који су пре тога дозволили погане содомске ‘литије’ улицама тог главног србског града!? Па такво лицемерје стиже до Небеса.

Православна Србија грца под теретом политичара атеиста, содомиста, богобораца, страних плаћеника и послушника. Где се у политичком смислу и у артикулисању својих хришћанских политичких погледа и начела изгубио сав онај народ и интелигенција који недељама посећују храмове наше помесне Цркве?! Или је тај људски, социјални и политички капацитет, ту хришћанску мисао и акцију отупило оно чувено непастирско:’Ћути, нису то твоја посла. Гледај ти себе.’ Ето ко убија мисао и бригу за заједницу, бригу за заједничку и народну имовину, бригу за ближње?!Изгледа да богомудри савет апостола Павла:

„Проповедај реч, настој у добро време и у невреме, покарај, запрети, умоли са сваким сношењем и учењем“ (II Тим. 4, 2), не важи за вас црквене пастире, већ за страначке лидере који попут Јеховиних сведока шаљу своје активисте да обилазе србски народ вршећи притисак да се поклоне њиховој политичкој опцији. Али, да ствари поставимо овако. Сигурни смо да ви као неко ко представља Цркву Христову можете да извршите велики друштвени утицај па самим тиме да утичете и на све оне који креирају политички и друштвени живот у Србији. Међутим, кад би то све и било немогуће, сигурни смо да је могуће спречити исте да Цркву користе за своје прљаве политичке игре и намере. Непокајаном богоборцу и сваком ономе који ради против народа Божјег и народног интереса, ма био он цар, краљ, председник, министар или просјак нема места у Цркви Христовој.

Прочитајте још:  Митрополија: Васкршње литургије у Црној Гори без присуства верника

Ваша обавеза је заступати овакав црквени и отачки став уместо што дозвољавате богоборним политичарима да се крију иза Цркве и да тако додатно варају народ србски.

Сваконедељно од вас слушамо беседе о неопходности сведочења љубави према ближњем, љубави према отаџбини, љубави према људима. Па где је ваша љубав према народу обесправљеном? Времена за сусрете са амбасадорима западних земаља, које су нас и децу нашу частиле уранијумом, имате. За римокатоличке прелате и папину претходницу времена имате, али за србски народ Рађевине, Јадра, Лознице, Прањана времена немате. Бедно!Најмање тридесет година Црква је у потпуности слободна и у могућности је да проповеда Свето Јеванђеље те да речју и делом, у народу, шири благу вест Божју. И након тридест година, шта је резултат вашег рада!? Ова Србија у потпуности запала у проституцију моралну, политичку, друштвену. А главни домаћи креатори ове духовно и морално урушене Србије, за своје недело, добише црквена ордења. Одиста, да ли се кад запитате која и колика је ваша одговорност за ово стање у народу.

На крају, ипак морате знати једно! А то је да је у србском народу увек било бораца за истину и правду и даће драги Бог да их буде до краја времена и века. Код Срба ће увек бити оних који ће се противити антихристу и слугама његовим, ма ко они били и у који се барјак умотавали. Без обзира на ваше државно-црквено дипломатско муљање, код Срба ће увек бити довољно оних који неће хтети у Србији да виде папу, тог претечу антихриста. Да би смо избегли могућност стварања било какве смутње и подметања, овде ћемо јасно раздвојити папу и њему покорне од проста римокатоличког народа, који трпи глобалну репресију, неправду, лаж и силу.

Такође, за разлику од вас ћутолога и оних у власти, код Срба ће увек бити оних који неће у својој отаџбини хтети стране окупаторе, а које криминализовани властодршци лукаво, како би преварили наиван народ, називају инвеститорима. Увек ће бити Срба који неће дати да им се земља и оранице претворе у јаловину и депоније. Истина и правда је код Срба православних увек побеђивала. И опет ће ил’ нас бити неће.Али!!! Једно али за вас, ‘неутралне’ ћутологе!

Кад се све заврши на овој Земљи, сви ћемо и тамо бити на оној истој страни на којој смо били овде. Да ли су содомија, пљачка државне имовине, продаја србске земље, насилна вакцинација, пребијање народа, затварање храмова – дела Христа или антихриста?! На чијој сте страни ви? Размислите и запитајте се сада, да сутра не буде касно.

На крају, запамтите да сте на својим позицијама, без обзира како сте до њих дошли, зато да бисте служили Христу, Србској православној цркви и србском народу, а не богоборним политичарима и владарима овог света.

Молитвама Пресвете Богородице, Светог Николаја Мирликијског, Светих Симеона, Саве, Николаја, Јустина, Јасеновачких Новомученика и свих Светих Срба уразуми, Господе, народ Свој!

Мирослав Вујанић

Парохија брезанска
Епархија жичка СПЦ
Србија

"Српске школе на удару џендер лудила"

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Српски језикРусскийEnglish