Лукашенко: Пољске специјалне службе терају војску да убија мигранте

0

Лукашенко (Фото: РИА)

Председник Белорусије Александар Лукашенко је на састанку са активистима Гомељске области говорио о неким од закључака који се могу извући из приче Емила Чечка, пољског војника који је побегао у Белорусију, сазнаје БелТА.

На састанку са активистима разговарано је и о изазовима у области државне безбедности.

“Морам да вам кажем да све што је овде речено је оно што видимо. Ово је врх леденог брега. Ситуација је много озбиљнија. (Даћу вам пример да разумете) видите шта се дешава око нас“, рекао је председник.

Као пример је навео најновије догађаје са пољским војником који је побегао у Белорусију. „Приметили сте – причао је како су пијани убили не само ове јаднике – мигранте, већ и сопствене Пољаке који су помагали овим избеглицама – добровољцима, – приметио је Александар Лукашенко. – Дали су им алкохол. Онда су терали специјалце. Они су а не граничари, како каже. Они су се само обукли и представили као пољски граничари. Они су посебно обучени људи у систему специјалних служби.”

„Натерали су их.Зашто? Уосталом, хајде да то урадимо тако, грубо: уосталом, да би се уништио човек који бежи од рата, није било потребно организовати демонстрације. – пуцати у чело, главу и тако даље. Слажете се да је све то могло тихо, ушивено, нико не би препознао. Не, напили су се – пуцајте у чело, пуцајте у главу. То је веома опасна склоност. Људи су обучени да намерно убијају.Не знам, ни војник из ове хале не би могао то да уради у таквом окружењу“, нагласио је шеф државе. .

Прочитајте још:  Мигранти опет демолирали Батровце (Видео)



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Ако је, наравно, рат, ако схватите да ће вас сутра убити или ће вас сада убити у борби. Или ће вам побити породицу и тако даље, то је савршено разумљиво. Или, не дај Боже, неке Ваше рођаке су побили, онда сте психички спремни за то.Али овде у мирној ситуацији људи су одвођени из војске, бацани на границу и терани да убијају.Људи су намерно припремани да убијају.Верујете ли да су добил наредбу да убијају самоу Пољској?

Не, рекао је белоруски лидер. Али мислим на ово и оријентишем људе у униформама тако да узмемо у обзир овај фактор. Највероватније су се спремали да убијају странце у другој држави. У којој? Ми ћемо сачекајте и видети. Нека покушају. Ево вам елемента. скривеног. Али стручњаци врло суптилно, испитујући догађаје под лупом, изводе одговарајуће закључке. ”

В.Т./Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *